Latvian pelaaja teki käsittämättömän maalin – maali siirtyi paikaltaan, mutta kiekko ylitti viivan ja osuma hyväksyttiin

Latvian erikoinen maali vs Kazakstan

MM-kisojen toisen isäntämaan Latvian lauantai-illasta tuli maali-iloittelu, kun Kazakstan jäi jalkoihin. 3-0-maali oli kisojen erikoisin.

Latvia murskasi Kazakstanin aivan totaalisesti lukemin 7-0 Riian lohkon lauantain iltapelissä. Latvia takoi pelissä komeita maaleja, mutta yksi maaleista oli ehdottomasti kisojen erikoisin.

Kyseessä oli heti toisen erän alussa syntynyt 3-0-maali, jossa Latvian Martins Dzierkals oli päässyt Kazakstanin pakin edelle. Hän ajoi kohti maalia, kunnes puolustaja kaatoi hänet jäähän. Dzierkals oli edennyt sen verran kovaa vauhtia, että hän rysähti täysillä päin Kazakstanin maalia ja maalivahti Andrei Shutovia.

Mainos alkaa:

Törmäyksen voimasta maali lensi päätylautaa päin, mutta harva pani livetilanteessa merkille, että tilanteessa syntyi myös maali. Kiekko näet lipui maaliviivan yli, vaikka maali ei ollutkaan enää paikoillaan.

Tilannetta mentiin katsomaan videolta ja moni varmasti oletti, että videolta katseltaisiin mahdollista rangaistusta, mutta hetkeä myöhemmin, kun toinen päätuomareista kertoi maalin syntyneen, nähtiin hallissa useita epäuskoisia reaktioita.

Tilanteessa sovellettiin kansainvälisen sääntökirjan kohtaa 63.7, joka kuuluu seuraavasti.

– Tilanteessa, jossa maali siirtyy paikaltaan puolustavan pelaajan toimesta, joko tarkoituksellisesti tai vahingossa, ennen kuin kiekko ylittää maaliviivan kohdasta, joka on normaaliasemassaan olevien maalitolppien välissä, päätuomari voi hyväksyä maalin. Jotta maali voidaan hyväksy tässä tilanteessa, maali täytyy siirtyä puolustavan pelaajan toimesta, hyökkäävän joukkueen pelaajalla täytyy olla välitön maalintekotilanne ennen maalin siirtymistä, ja täytyy määrittää, olisiko kiekko mennyt maaliin normaaliasemassa olleiden maalitolppien välistä, sääntökirjassa todetaan.

Näin Kazakstanin puolustajan suorittama kaato maksoi takaiskumaalin ja käänsi peliä entistä vahvemmin Latvian suuntaan. Kazakstanin valmennusjohto yritti vielä haastaa maalin maalivahdin häirintänä, mutta tässäkin tapauksessa ratkaiseva tekijä oli se, että Kazakstanin puolustaja aiheutti törmäyksen, joten Kazakstanille tuomittiin takaiskun lisäksi kahden minuutin joukkuerangaistus pelin viivyttämisestä.

Latvian Martins Dzierkals tekee taatusti yhden uransa erikoisimmista maaleista:

https://twitter.com/IIHFHockey/status/1659987063813414915

Katso myös: Kanadan Joe Veleno sikaili kunnolla – tallasi törkeästi Sveitsin pelaajaa jalkaan, tuomaristo missasi tilanteen


Joukkueet: