Video: Hurja paukku! Latvia kaatoi Kanadan ensimmäistä kertaa historiassaan

Latvia MM 2021 / Pallomeri.net

MM-kisojen avauspäivä huipentui jättimäiseen yllätykseen, kun isäntämaa Latvia nujersi Kanadan ensimmäistä kertaa ikinä MM-tasolla.

Jääkiekon MM-kisat käynnistyivät varsin lupaavasti, jos avauspäivän pelit näyttävät suuntaa koko turnaukselle. Päivä huipentui valtaisaan yllätyspaukkuun, kun isäntämaa Latvia pisti Kanadaa turpaan maalein 2-0.

Kanada, joka joutui koronatilanteen ja NHL-kauden aikataulujen myötä lähtemään turnaukseen kokemattomalla joukkueella, hallitsi kuitenkin kaikesta huolimatta avausotteluaan, mutta kokenut ja sitkeä latvialaisjoukkue antoi oppitunnin siitä miten altavastaajan kuuluu pelata.

Mainos alkaa:

Kanada hakkasi läpi ottelun päätään Latvian tiiviiseen viisikkopuolustukseen, jonka vastapainoksi Latvia onnistui kaivamaan vähistä paikoistaan riittävästi tehoja.

Ottelun lopussa nähtiin myös huikeita hetkiä, kun Kanada jahtasi peliä ilman maalivahtia ja Latvialla oli 15 sekunnin sisään kolme paikkaa iskeä viimeinen sinetti tyhjiin, mutta sisätolppaa lähemmäksi isännät eivät päässeet.

Puolustus piti, vaikka paine oli valtava, joten historiallinen voitto oli valmis. Tämä oli näet Latvian ensimmäinen voitto Kanadasta MM-tasolla.

Latvia aloitti MM-kisat jättiyllätyksellä ja otti Kanadan päänahan ensimmäistä kertaa:

Katso myös: Video: Tshekki tasoitti kunnon tuurimaalilla – Venäjä kuittasi voiton dramaattisesti 19 sekuntia ennen loppua


Joukkueet: ,