Uskomaton näytelmä – Latvia voitti historiansa ensimmäisen MM-mitalin kaatamalla USA:n jatkoajalla

Latvia MM-pronssi 2023

MM-kisojen pronssiottelusta tuli huikea näytelmä, joka huipensi todellisen altavastaajatarinan, kun Latvia voitti ensimmäisen mitalinsa.

Ei liene liikaa sanottu, että kävipä MM-finaalissa miten tahansa, huipentui tämän kevään MM-kisojen upein tarina jo pronssiottelussa, kun ensimmäistä kertaa kisojen mitalipeleissä esiintynyt Latvia poistuu kotiin pronssimitalit kaulassa. Erittäin jännittävä ottelu kääntyi Latvian voitoksi jatkoajalla maalein 4-3.

Toisesta erästä lähtien alkoi kuitenkin näyttää siltä, että USA veisi mitalit, sillä toinen erä oli melkoista jenkkien hallintaa. USA meni kolmannessa erässä johtoon, mutta Latvian reaktio oli paras mahdollinen. Luhistumisen sijaan Latvian joukkue sai takaiskusta virtaa ja nousi takaisin pelin päälle.

Mainos alkaa:

Latvian suureksi sankariksi nousi puolustaja Kristians Rubins, joka teki reilut viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Latvian 3-3-tasoituksen. Jatkoajalla Rubins nousi kansallissankariksi painamalla irtokiekon yläkulmaan käynnistäen villit ja historialliset voitonjuhlat.

Kristians Rubins niittaa jatkoaikamaalin, jolla Latvia voitti historiansa MM-mitalin:

Tältä näytti pronssin varmistuminen penkin takaa kuvattuna:

Katso myös: Vegas-vahti Adin Hill venyi fantastisiin pelastuksiin – ryösti ensin Hintzin ja myöhemmin Kivirannan


Joukkueet: