Lätkäkausi käy kuumana Liigassa ja NHL:ssä

Stanley Cupin Mikko Rantanen Liigassa world cup
Kuva: Getty Images

Liigassa ja NHL:ssä lähestytään kauden jännittävimpiä hetkiä, joten tulevat viikot ja kuukaudet eletään todellista lätkäfanin unelma-aikaa.

Liigan välierät ovat täydessä vauhdissa, joten taistelu mestaruudesta kuumenee kierros toisensa perään. Tamperelaisjoukkueet ovat edelleen suuria mestarisuosikkeja, mutta Pelicans ja HIFK ovat osoittaneet pystyvänsä yllätyksiin.

Sen sijaan NHL:ssä lähestytään runkosarjan loppua, joten viimeiset paikat pudotuspeleihin ovat jaossa. Samalla myös pudotuspeliparit alkavat pikku hiljaa olemaan selvillä, sillä esimerkiksi Toronto ja Tampa Bay kohtaavat jo varmasti toisensa ensimmäisellä kierroksella.

Loppukauden yksi kovimmista taisteluista käydään Florida Panthersin, Pittsburgh Penguinsin sekä New York Islandersin välillä, sillä yksi joukkueista jää pudotuspelien ulkopuolelle. Myös lännessä on vielä panosta, koska Calgary Flames ja Nashville Predators unelmoivat paikasta tosipeleihin, mutta oikeastaan Winnipeg Jets olisi enää mahdollista tiputtaa ulos kahdeksan joukosta.