Lassi Etelätalo tempaisi yli 86-metrisen keihäskaaren – otti EM-pronssia ja rikkoi oman ennätyksensä

Lassi Etelätalo München 2022

Yleisurheilun EM-kisat ovat olleet suomalaista mitalijuhlaa. Juhlan huipensi keihäsfinaalissa pronssille itsensä kiskaissut Lassi Etelätalo.

Yleisurheilun EM-kisoista muodostui suomalaisen yleisurheilun komein näytös pitkään aikaan, kun kisojen neljäs suomalaismitali varmistui myöhään sunnuntai-iltana. Suomen mitalisarjan täydensi miesten keihäänheiton finaalissa upeasti onnistunut Lassi Etelätalo, joka kiskoi itselleen EM-pronssia.

Etelätalo paljasti Ylen tv-haastattelussa halunneensa kuumeisesti lyödä ennen kaikkea Tshekin Vitezslav Veselyn. Vesely nousi finaalissa Etelätalon ohi kolmanneksi tempaistuaan viidennellä kierroksella 84,36. Etelätalon paras oli siihen mennessä 82,93.

Etelätalo vastasi kuitenkin hurjalla tavalla ja kiskaisi viidennellään oman ennätyksensä murskaksi. Etelätalon hurja kaari kantoi peräti 86,44 metriä ja uuden ennätyksen lisäksi plakkariin kilahti myös uran ensimmäinen arvokisamitali. Etelätalon entinen ennätys parani kertalaakista 1,46 metriä.

Etelätalo kertoi Ylelle, että hänelle tuli mieleen takaumia vuoden 2014 EM-kisoista. Hän oli tuolloin kiinni keihään EM-mitalissa, ja suomalainen kolmoisvoittokin oli lähellä, mutta juuri Vesely kiilasi toiseksi Antti Ruuskasen ja Tero Pitkämäen väliin ja pudotti Etelätalon neljänneksi. Näin Etelätalo maksoi kalavelkansa upealla tavalla ja huipensi suomalaisittain upeat EM-kisat hienolla suorituksellaan.

Lassi Etelätalo kiskaisi viidennellä heitollaan 86,44, joka on hänen uusi ennätyksensä. Heitto toi Etelätalolle myös EM-pronssia:

Katso myös: Suomen mitalisade sai jatkoa – Kristiina Mäkelä loikki EM-hopeaa uudella Suomen ennätyksellä


Pelaajat: