Lasse Kukkonen lopettaa huikean uransa – ”Lopulta pystyin hyvillä mielin päästämään siitä irti”

Lasse Kukkonen lopettaa / Pallomeri.net

Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa. Liigassa vain Kärppiä edustanut Kukkonen voitti urallaan neljästi Suomen mestaruuden.

Kärppien kapteenina kaikkiaan kahdeksalla kaudella toiminut Lasse Kukkonen lopettaa huikean pelaajauransa.

– Alkuvuodesta tuli sellainen fiilis, että nyt laitetaan kaikki likoon tähän kevääseen, ja sen jälkeen minulla on mielenrauha. Päätös oli monen asian summa. Mietin, kuinka paljon pelaaminen vaatii sitoutumista, ja minkä verran vielä löytyy paukkuja auttaa joukkuetta. Jouduin miettimään, olenko henkisesti valmis siihen. Lopulta pystyin hyvillä mielin päästämään siitä irti, Kukkonen kertoo Kärppien tiedotteessa.

Kukkonen juhli Suomen mestaruutta vuosina 2005, 2014, 2015 ja 2018. A-maajoukkueessa Kukkonen pelasi kymmenet MM-kisat ja neljät olympialaiset. 190 A-maaottelun urallaan hän saavutti maailmanmestaruuden 2011 ja yhteensä seitsemän arvokisamitalia

Mainos alkaa

Tammikuussa 2019 hänestä tuli eniten otteluita Kärppien paidassa Liigassa pelannut pelaaja. Liigassa pelaamissaan 651 ottelussa Kukkonen kirjasi pisteet 72+134=206.

– Harvoin näki sellaista nuorta pelaajaa, joka pystyi johtamaan joukkuetta ihan vaan olemalla oma itsensä. Hän on aina ollut omalla esimerkillään sellainen pelaaja, joka sytyttää ympärillä olevat pelaajat ja tekee heistä parempia. Kaikki Kärppien kapteenit ovat suuressa arvossa, mutta Lassen poikkeuksellinen omistautuminen ja sitoutuminen seuran toimintaan tekevät hänestä kaikkien aikojen kapteenin, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertaa.

Myös Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen suitsuttaa Kukkosen omistautumista kasvattajaseuralleen.

– Lasse palasi Kärppiin ollakseen vielä huippupelaaja kotikaupungissaan. Hän olisi voinut jatkaa uraansa maailmalla, mutta sitoutui silti Kärppiin monivuotisella sopimuksella. Se kuvastaa hyvin hänen rakkauttaan ja sitoutumistaan seuran toimintaan.

Kukkosen tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä hieman hämärän peitossa, mutta tavoitteet liittyvät jääkiekon parissa toimimiseen.

– Haluan rauhassa katsoa mitä tulee vastaan. Henkilökohtaista valmennusta, ryhmien johtamisvalmennusta ja muuta sellaista olisi kiva tehdä. Jääkiekon parissa haluan myös työskennellä, mutta varsinainen valmennustyö ei ole se tapa. Pelaajien kehittäminen ja joukkueen kanssa toimiminen kiinnostaa suuresti, Kukkonen paljastaa.

Lue myös: MTV: Teemu Selänteen kirjasta syntyi yllättävä rahariita – talousrikoksista syytetty kirjailija haastoi Selänteen yhtiöt oikeuteen


Joukkueet: