Lance Armstrong avautui suurimmasta katumuksestaan – kohteli assistenttiaan hävyttömällä tavalla

Lance Armstrong - pallomeri.net

Lance Armstrong tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen pyöräilijöistä, joka kuitenkin tunnusti dopingin käytön ja menetti kaikki saavuttamansa palkinnot.

ESPN:n tuottamassa tuoreessa dokumentissa Armstrong avauu siitä, mikä häntä kaduttaa eniten. Hieman yllättäen tämä asia ei suinkaan ole dopingin käyttö.

– Varmaankin sitä, miten kohtelin Emma O’Reillya ja kuinka hänestä puhuin. Se lienee pahinta, Armstrong vastaa.

O’Reilly oli US Postal Service -tiimissä Armstrongin lähin avustaja. Roolissaan hän näki vuosikausien douppaamisen lähietäisyydeltä, minkä lisäksi hänen käskettiin usein hävittää käytettyjä ruiskuja, tai meikata piiloon neulanjälkiä pyöräilijöiden ihosta.

Mainos alkaa

Vuonna 2004, keskellä Armstrongin seitsenvuotista Tour de France -voittoputkea, O’Reilly kuitenkin kyllästyi salailuun ja hän kertoi totuuden kirjassa L.A. Confidentiel: Les secrets de Lance Armstrong.

Pyöräilyn supertähti lähti kirjan julkistamisen jälkeen voimakkaaseen vastaiskuun entistä assistenttiaan kohtaan.

– Hän on vain vihainen. Vihainen minulle ja todella vihainen joukkueenjohtaja Johan Bruyneelille. Vihainen joukkueelle. Hän pelkää, että paljastamme hänen olevan huora, tai jotain, en tiedä, Armstrong puhisi tuolloin lehdistölle.

Näitä sanoja hän kertoo nyt katuvansa.

– Naisen kutsuminen huoraksi on täysin hyväksymätöntä. On vaikeaa olla pahempi. En yrittänyt sanoa, että hän oli huora, mutta… Miksi tein niin? Koska olin idiootti ja hyökkäävässä tunnetilassa. Siksi tein niin. Olisin sanonut mitä tahansa, Armstrong kertoo.

Tätä on luvassa ESPN:n Lance Armstrong -dokumentissa:

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen ESPN:n YouTubessa.

Tuoreimpia uutisia:

TSN: NHL-kausi pelataan loppuun kahdessa kaupungissa – pelit jatkuvat vasta kesän lopulla

Brasilian presidentti haluaa jalkapallokauden käyntiin koronasta huolimatta – pääsarjaseurasta paljastui 16 tartuntaa