La Liga karmivan rasismikohun keskellä – otteluraportti paljastaa vastustajan törkeät sanat

Valencia La Liga
Kuva: Getty Images

Sunnuntain La Liga -kierroksella nähtiin järkyttävä tapahtuma, jonka seurauksena Valencian joukkue marssi pois kentältä. Nyt tilanteeseen on saatu lisää selvyyttä.

Cadizin ja Valencian välinen ottelu keskeytyi toviksi ensimmäisellä jaksolla, kun Valencian Mouctar Diakhaby kertoi saaneensa rasistisen kommentin vastustajan Juan Calanilta. Diakhaby menetti ymmärrettävästi hermonsa tilanteessa, minkä johdosta mies palkittiin keltaisella kortilla. Tuomaristo ei kuullut rasistista kommenttia laisinkaan, joten Valencian joukkue veti oman johtopäätöksensä ja käveli pukuhuoneeseen.

– Se oli erittäin ruma loukkaus, jota en sano tässä. En ole päässyt puhumaan Calan kanssa, koska hän lähti kentältä viimeisenä. Olen varma, että hän sanoi jotain, Valencia-kapteeni Jose Gaya totesi Marcalle.

Mainos alkaa:

Espanjaislehti AS julkaisi pätkän tuomari Medie Jimenezin otteluraportista, josta käy ilmi sanat, jotka Diakhaby väittää vastustajan todenneen. Jimenez kirjoittaa, että Diakhaby toteaa Juan Calanin haukkuneen häntä n-kirjaimella alkaneella sanalla ja “p*skaiseksi”.

Ottelu oli yhteensä keskeytettynä 24 minuutin ajan, kunnes Valencia palasi takaisin viheriölle. Järkyttynyt Diakhaby ei sen sijaan palannut peliin, vaan pelaaja vaihdettiin pois. Seura kertoo tuomariston uhanneen heitä pistemenetyksellä, jos peliä ei päästä jatkamaan.

– Meille sanottiin, että meidän on pakko tulla pelaamaan, tai muuten he ottaisivat meiltä kolme pistettä pois. Ehkä jopa enemmän, seuran kippari Gaya sanoi Marcalle. 

Gaya kuitenkin toteaa, että Diakhabyn mielipide oli paluun taustalla, sillä mikäli joukkuekaveri olisi toivonut pelin keskeyttämistä kokonaan, niin se olisi tapahtunut. Diakhaby kuitenkin ymmärsi, että joukkueen on pelattava, vaikka ei itse järkytyksensä keskeltä pystynyt palaamaan viheriölle.

Cadiz kiistää pelaajansa rasistisen kommentin

Cadiz julkaisi tiedotteen tapahtuneesta, jossa se toteaa Calan kieltävän sanoneen mitään rasistista. Seura ilmoittaa taistelevansa rasisimia vastaan kaikin keinoin, mutta samaan aikaan se uskoo täysin pelaajansa sanoja ja rehellisyyttä.

– Emme epäile joukkueemme jäsenien rehellisyyttä. He taistelevat rasismia vastaan ja ovat aina osoittaneet esimerkillistä asennetta, tiedotteessa todetaan.

Myös Valencia julkaisi asiasta tiedotteen, jossa se ilmoittaa tukevansa täysin Diakhabyta.

– Mouctar Diakhaby on jälleen yksi rasismin uhriksi joutunut. Hän kuuli sietämättömän rasistisen solvauksen ja sai silti itse keltaisen kortin protestoimisesta. Tämä tapahtuma ei saisi koskaan toistua jalkapallossa, tiedotteessa kirjoitetaan.

– Emme hävinneet peliä, vaan menetimme jalkapallon hengen ja kunnioituksen. Tämä laji on menetetty. Surullinen päivä lajillemme, Valencian tiedotteessa jatketaan.

Tilanne siirtyy nyt La Ligan tutkittavaksi, joten sanktioita on taatusti tulossa, mikäli Calan todetaan syyllistyneen rasistiseen käytökseen.


Pelaajat:
Joukkueet: