Video: Olympialaisissa täysin absurdi VAR-tuomio – Brasilian Douglas Luizille punainen kortti

Brasilia Douglas Luiz punainen kortti - pallomeri.net

Brasilia kohtasi olympialaisten miesten jalkapallossa sunnuntaina Norsunluurannikon. Ottelun puhuttavinta antia oli varsin kyseenalainen VAR-tuomio.

Itse ottelu ei juurikaan jälkipolville jättänyt kerrottavaa jalkapallollisessa mielessä, sillä maaleja ei nähty ja lopputulos oli 0-0.

Muunlaisia sirkushuveja olikin sitten tarjolla – ja ison roolin itselleen otti vihattu ja rakastettu Video Assistant Referee, eli tuttavallisemmin VAR.

Peliä oli takana vartin verran, kun Norsunluurannikon Youssouf Dao ja Brasilian Douglas Diaz juoksivat rinnakkain kohti Brasilian kenttäpäätyä. Dao pääsi Douglasin edelle ja pudottautui hetken päästä todella kömpelön näköisesti rähmälleen.

Erikoista kyllä, tuomari osti tämän filmin täysin ja antoi Diazille keltaisen kortin. Ei tässä vielä kuitenkaan kaikki.

Tilannetta lähdettiin nimittäin tarkastelemaan videolta, ja jostain käsittämättömästä syystä Diazille mätkäistiinkin tarkastelujen jälkeen suora punainen, vaikka hidastuksesta viimeistään selviää se, että mies hädintuskin koski Daoon – ja että Daon suoritus oli enemmänkin mallia “kuoleva joutsen”.

Videotarkistuksen lopputulosta onkin sosiaalisen median puolella pidetty yleisesti jopa historian huonoimpana VAR-tuomiona.

VAR-tuomio oli punainen kortti:

Ulosajoon johtanut tilanne näkyy videolla aikamerkistä 0:28 eteenpäin.

Videon voit katsoa myös Twitterissä.