Kylian Mbappe on maailman parhaiten palkattu urheilija – jättisopimus takaa yli puolen miljardin tulot

Kylian Mbappe PSG jalkapalloilijat
Kuva: Getty Images

Ranskalaislehti Le Parisien uutisoi, että Kylian Mbappe tienaa jättisopimuksellaan yhteensä 630 miljoonaa euroa.

Ranskalaislehti Le Parisien on paljastanut yksityiskohtaista tietoa supertähti Kylian Mbappen PSG-sopimuksesta, joka on ei vain jalkapallon historian, vaan myös koko joukkueurheilun historian rahakkain.

Mbappe ansaitsee lehden mukaan yhteensä 630 miljoonaa euroa, jos hän vain pysyy 2+1-vuotisen sopimuksensa loppuun asti Pariisissa. Kesään 2025 ulottuva sopimus sisältää kolmessa erässä maksettavan 180 miljoonan euron allekirjoituspalkkion, 72 miljoonan euron vuotuisen peruspalkan ja näiden päälle lyötävät vuosittaiset 70 miljoonan, 80 miljoonan ja 90 miljoonan suuruiset “uskollisuusbonukset”.

Mainos alkaa:

Mbappen mielipuolinen palkkataso ylittää jopa Lionel Messin hulluimman sopimuksen ansiotason. Messin vuosien 2017-2021 sopimus oli yhteensä 555 miljoonan euron arvoinen ja sitä pidetään yhtenä merkittävänä syynä Barcelonan nykyisille talousvaikeuksille.

Käsittämättömästä palkastaan huolimatta Mbappe ei ole julkisuudessa esitettyjen arvioiden mukaan tyytyväinen tilanteeseensa PSG:ssä. Ranskalaistoimittaja Julien Laurensin mukaan Mbappe ei pidä päävalmentaja Christophe Gaultierin suosimasta pelitavasta, jossa hän pelaa yksinäisenä kärkenä, vaan hän haluaisi pelata hyökkäyksen oikealla laidalla.

Mbappe on Laurensin mukaan lisäksi tyytymätön siihen, että PSG ei hankkinut uutta keskuspuolustajaa viime kesän siirtoikkunassa. Toinen kiistakapula on tapahtumatta jäänyt Neymarin myynti. Mbappella on hänen kanssaan tiettävästi varsin kitkainen suhde niin kentällä kuin pukukopissa. Mbappe oli jo kesällä lähellä sopimusta Real Madridin kanssa, mutta päätyi jäämään Pariisiin.

Tsekkaa myös: Suomalaisselostajalle kävi hauska kämmi – “Kohta soi p*llu”


Pelaajat:
Joukkueet: