NFL-pelurin jättisopimuksen erikoinen pykälä nostatti kohun – nyt seura poisti koko pykälän kontrahdista

Kyler Murray NFL-sopimus Arizona Cardinals - Pallomeri.net

Pelinrakentaja Kyler Murray allekirjoitti viime viikolla jättimäisen 230,5 miljoonan dollarin sopimuksen Arizona Cardinalsin kanssa.

Sopimuksesta nousi kuitenkin kohu, sillä julkisuuteen tuli tieto, että pahvi sisälsi niin sanotun “opiskelupykälän”. Seura vaati sopimuksessa, että Murray tekee runkosarjan ja pudotuspelien aikana vähintään neljä tuntia viikossa taustatöitä – opiskellen muun muassa tulevia vastustajia.

Sopimuksessa oli vielä erikseen kirjattuna, että esimerkiksi videopelien tai television katselun aikaista opiskelua ei lasketa mukaan kyseiseen neljään tuntiin.

Pykälän olemassa olosta nousi kohu siitä syystä, että moiset sanamuodot korkean profiilin sopimuksessa ovat täysin ennenkuulumattomia, ja niiden nähtiin kertovan suoran epäsuorasti sen, että Cardinals epäilee Murrayn sitoutumista ja ammattimaisuutta.

Seura reagoikin kohuun ja kertoi poistaneensa pykälän sopimuksesta.

– Huomasimme, millaista häiriötä se aiheutti. Poistimme lisäyksen sopimuksesta. Se nähtiin tavoilla, joita emme ikinä tarkoittaneet. Luottomme Kyler Murrayhin on yhtä korkealla kuin aina ennenkin, seuran tiedotteessa sanottiin.

Murray on melkoinen monilahjakkuus, sillä hänet varattiin NFL:ään vuonna 2019 ykkösenä, ja vuotta aiemmin MLB-draftissa Murrayn nimi oli puolestaan huudettu yhdeksäntenä.


Pelaajat:
Joukkueet: