IS: KuPS sai kyseenalaisen poikkeusluvan kotikentälleen – kaksi lisenssikomitean jäsentä erosi

IS: KuPS sai kyseenalaisen poikkeusluvan kotikentälleen – kaksi lisenssikomitean jäsentä erosi

Hallitseva mestari KuPS sai poikkeusluvan stadioninsa tekonurmelle ja päätöksen myötä kaksi lisenssikomitean jäsentä päätti erota tehtävistään.

Ilta-Sanomat uutisoi, että KuPS:n kotistadionilleen saama poikkeuslupa aiheutti sen, että kaksi liigalisenssikomitean jäsentä erosi tehtävistään. Seuralle myönnettiin poikkeuslupa pelata kevään kotiottelunsa Savon Sanomat -areenalla, vaikka stadionin tekonurmi ei ole läpäissyt vaadittavia testejä.

KuPSin poikkeuslupa tuli mahdolliseksi, koska Palloliiton liittohallitus hyväksyi jälkikäteen vuoden 2020 liigalisenssiehtoihin liigahallituksen esityksestä tehdyn lisäyksen. Se johti siihen, että yksi lisenssikomitean jäsen erosi heti liittohallituksen päätöksen jälkeen. Toinen jäsen erosi sen jälkeen, kun komitea oli päättänyt myöntää KuPSille poikkeusluvan.

Kaikki alkoi, kun Veikkausliigan hallitus sekä Palloliiton liittohallitus hyväksyivät liigalisenssimääräykset kokouksissaan elokuun lopulla 2019. Päivää Palloliiton kokousta myöhemmin Savon Sanomat -areenan tekonurmelle tehtiin testi, jolla oli tarkoitus selvittää täyttääkö alusta kriteerit.

Kenttä ei läpäissyt testiä tuolloin eikä myöskään uusintatestissä, joka tehtiin lokakuun lopulla. IS:n tietojen mukaan kenttä ei ollut kummallakaan kerralla lähelläkään testin läpäisyä.

IS:n tietojen mukaan Veikkausliigan hallitus päätti marrasuun lopun kokouksessaan esittää lisenssimääräysten muuttamista. Asia tuli päätettäväksi yllättäen ja ilman suurempaa valmistelua. Sen jälkeen liigalisenssikomitea myönsi kaikille Veikkausliigan joukkueille liigalisenssit joulukuun alussa.

Neljä päivää lisenssien myöntämisen jälkeen Palloliiton liittohallitus piti kokouksensa, jossa se hyväksyi liigahallituksen esityksen. Tuolloin liigalisenssimääräyksiin lisättiin seuraava kohta:

– Mikäli alusta ei ole läpäissyt tarkastusta eikä sitä sääolosuhteiden vuoksi voida uusia ennen kauden alkua, voidaan alustalle myöntää lyhytaikainen poikkeuslupa seuraavan kauden alkuun 30.6. asti. Tämä edellyttää, että uuden alustan asennusaikataulu on vahvistettu ja kentän omistaja on tehnyt kirjallisen sitoumuksen alustan vaihtamisesta viimeistään 30.6. mennessä.

IS:n mukaan ensin komiteasta lähti Tytti Saarinen ja luvan myöntämisen jälkeen paikkansa jätti Petri Heikkinen. Saarinen kommentoi eroaan melko suorasukaisesti.

– Jos katsot lisenssisääntöjä, eroni liittyy siihen. Siellä on tehty muutoksia sääntöihin. Olen jättänyt eroanomukseni välittömästi sen jälkeen, kun liittohallitus hyväksyi sääntömuutoksen. Ehkä tämä kertoo tarpeeksi?, Saarinen totesi.

Tsekkaa myös: Video: Barcelonan uudella hankinnalla Martin Braithwaitella on vielä vähän hiomista – kikat menivät nolosti vihkoon esittelytilaisuudessa

Jaa tämä:

Joukkueet:

Aiheeseen liittyvät julkaisut