KuPS vältti kaikkein pahimmat arvat – mahdollisen playoff-kierroksen vastus silti kivikova

KuPS / Pallomeri.net

KuPS eteni torstaina Eurooppa-liigan kolmannelle karsintakierrokselle ja nyt ovat selvillä myös playoff-kierroksen mahdolliset vastustajat.

KuPS:lla oli edessään tärkeä paluu arkeen suuren torstai-illan jälkeen, sillä kun seuran juhlat Slovan Bratislavan kaatamisen jälkeen laantuivat, oli edessä arvonta, joka määrittäisi seuran jatko-ohjelman.

KuPS siis eteni Slovan-voitollaan Eurooppa-liigan kolmannelle karsintakierrokselle, johon kuopiolaiset lähtevät lievänä suosikkina. Vastaan tuolla kierroksella tulee Liettuan mestari Suduvan ja ottelu pelataan Kuopiossa.

Eurooppa-liigan tapoihin kuitenkin kuuluu tässä vaiheessa hieman pidemmän tähtäimen arvonta. Perjantaina siis arvottiin myös viimeisen karsintavaiheen, eli niin sanotun playoff-kierroksen otteluparit. Playoff-kierroksen voittajat matkaavat Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ennalta sijoitettujen joukkueiden seuraksi.

Mainos alkaa

KuPS:n arpaonnea voi pitää kohtuullisena, sillä jos seura kepittää Suduvanin ja raivaa tiensä jatkoon, tulee playoff-vaiheessa vastaan joko ruotsalainen Djurgården tai romanialainen CFR Cluj.

Molemmat ovat ehdottomasti kivikovia vastustajia, mutta arpa olisi voinut heittää vastustajaksi myös Mestarien liigassa viime kaudella nähdyn Dinamo Zagrebin tai Eurooppa-liigan lohkovaiheessa viime kaudella pelanneen Young Boys Bernin.

Näin ollen KuPS vältti pahimmat mahdolliset vaihtoehdot. Toki KuPS:n kannalta huono asia vastuksen kovuuden lisäksi on myös se, että ottelu olisi vieraskentällä.

Djurgården on tällä hetkellä Ruotsin Allsvenskanissa viidentenä ja viime kaudella seura juhli Ruotsin mestaruutta. Djurgården putosi Mestarien liigan karsinnoista unkarilaiselle Ferencvárosille maalein 0-2. Torstaina Djurgården voitti Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella gibraltarilaisen Europa FC:n maalein 2-1.

CFR Cluj on eurooppalainen huippuseura, joka pelasi viime kaudella Eurooppa-liigaa. Cluj putosi Eurooppa-liigan jatkopeleistä koko turnauksen voittaneelle Sevillalle vierasmaalisäännön turvin, kun yhteismaalit olivat 1-1. Mestarien liigan karsinnoista Romanian hallitsevan mestarin pudotti Dinamo Zagreb.

Tsekkaa myös: Video: KuPS vei trillerin nimiinsä – jatkaa seuraavalle kierrokselle Eurooppa-liigan karsinnoissa


Joukkueet: