KuPS teki ennätykselliset miljoonatappiot Veikkausliigassa

KuPS

KuPS teki viime tilikaudella ennätykselliset tappiot, sillä seuran taustayhtiö Kuopion Palloseura oy:n tulos jäi miinukselle lähes kaksi miljoonaa.

KuPSin talous on ollut miinuksella aikaisemminkin, mutta seuran omistaja Ari Lahti on kuitannut tappioita. Viime kauden päätteeksi mies kuitenkin ilmoitti, että talouteen tullaan suhtautumaan tiukemmin tulevaisuudessa. Kommentit on melko ymmärrettävät sen jälkeen, kun Kuopion Palloseura Oy:n viimeisimmän tilikauden tulos tuli julkiseksi.

Yhtiön liikevaihto pieneni, mutta tappiot nousivat. 2,5 miljoonan euron liikevaihdolla kirjattiin hurjat 1,97 miljoonan euron tappiot, jotka ovat seuran historian isoimmat. Edellisellä tilikaudella tappiot olivat olleet 1,83 miljoonaa euroa.

Mainos alkaa:

Tähän kauteen KuPS lähtee miljoonan euron pelaajabudjetilla, kun taas esimerkiksi hallitsevan Suomen mestarin HJK:n Veikkausliigan pelaajabudjetti on 2,2 miljoonaa euroa.

Kauden alku oli kuopiolaisilta kuitenkin huikaiseva, sillä se kaatoi kotikentällään juuri HJK:n vakuuttavan esityksen päätteeksi 3-1.


Joukkueet: