Kuka vie Liiga-mestaruuden? Tässä suurimmat suosikit!

Liigan Liiga-ottelut Liiga Liiga-mestaruuden
Kuva: Getty Images

Liiga-mestaruuden jahti käynnistetään tiistaina, kun Lukko ja HPK kohtaavat Raumalla. Tässä lähtökohdat alkavaan kauteen.

Mikä joukkue vie Liiga-mestaruuden?

Mielenkiintoinen Liiga-kausi pyörähtää käyntiin, joten on aika ottaa tiivis kattaus siihen, mitä on tulossa. Coolbetin kertoimien valossa suurimmat mestaruuspaineet lyödään HIFK:n niskaan, sillä joukkueen mestaruudesta saa kertoimeksi 4.50. HIFK:n suosikin asema on myös kiistaton, sillä onhan seuran materiaali selvästi Liigan kovin. Kesällä pukukoppiin saapui sellaiset nimet kuin Jori Lehterä, Joonas Rask, Petteri Lindbohm ja Tony Sund. Kun valmiiksi rosterista löytyvät muun muassa Eetu Koivistoinen, Iiro Pakarinen ja Joonas Nättinen, niin paketti on aika kivasti kasassa. Kestääkö HIFK kuitenkaan paineita?

Toiseksi suurin suosikki on Tappara, jolle Coolbet antaa kertoimeksi mestaruudesta 5.50. Tapparan viime kausi oli sensaatiomainen, eikä todellista uhkaajaa mestaruudelle ollut. Nyt aikaisemmin niin stabiili ja konemainen Tappara on kuitenkin uuden edessä, kun valmentajaksi palkattiin ruotsalainen Rikard Grönborg. Joukkue on mennyt isoksi uusiksi, joten varmasti ainakin kasvukipuja on luvassa kauden mittaa. Tapparaa ei sovi laskea koskaan ulos mestaruustaistosta, mutta se on varma, että epävarmuutta on ilmassa enemmän kuin vuosiin.

Onko Kärpät saanut rivit kasaan?

Kolmanneksi suurimmaksi mestarisuosikiksi nostetaan Kärpät, jonka kerroin Coolbetilla on 6.50. Oululaisten viime kausi oli täydellinen fiasko, joten kesällä on riittänyt mietittävää. Pelaajiin on tuttuun tyyliin laitettu rahaa oikein kunnolla, mutta onko se materiaali kuitenkaan niin kova. Lauri Marjamäen pelityyli sai rajua kritiikkiä viime kaudella, sillä ajoittain ilo ja pirteys puuttuivat kokonaan ja tuntui, että lähinnä pisteitä yritettiin saada puolustamalla. Muutoksia on varmasti kesällä tehty, mutta onko parannusta luvassa? Kokoonpanosta löytyy laatua jokaiselle pelipaikalle, mutta Tappara ja HIFK on joka tapauksessa askeleen edellä.

Näiden kolmen joukkueen kanssa samaan laariin voidaan nostaa vielä Ilves sekä Pelicans. Coolbetilla Ilveksen mestaruuskerroin on 8.00, kun taas Pelicansin kerroin on 10.00. Ilves jäi viime kaudella kolmanneksi, mikä oli varmasti iso pettymys. Antti Pennanen on kuitenkin saanut vajaan vuoden työtä sisään, joten tupsukorvat ovat varmasti valmiimpia tulevaan kauteen. Kokoonpanoa on hieman rukattu uuteen uskoon, mutta ainakin CHL:ssä jälki on ollut jo huikeaa.

Sen sijaan Pelicansin osalta odotukset ovat korkealla, sillä viime kausi päättyi hopeaan ja nyt kesällä joukkuetta on vahvistettu isolla kädellä. Muun muassa Ryan Lasch on hirmuinen vahvistus Liigaan, mutta saako päävalmentaja Tommi Niemelä ajettua pelitapansa kokeneille ja kaiken nähneille pelaajille. Lahdessa odotetaan jopa mestaruutta, mutta lopulta kevät näyttää suunnan.