Video: Kroatia-Tanska-pelissä kuohuttanut tilanne meni oikein – keltainen kortti oli oikea tuomio

Kroatia-Tanska

Kroatia-Tanska-ottelun jatkoajalla nähtiin mielipiteitä herättänyt tilanne, kun Tanskan Mathias Jørgensen kaatoi alimpana miehenä maalintekoa yrittäneen Ante Repicin.

Repic oli todella lähellä iskeä jatkoajalla osuman, kun kroatialaispelaaja karkasi läpiajoon. Mies harhautti upeasti Tanskan maalivahdin Kasper Schmeichelin ja edessä ammotti tyhjä maali. Osuma jäi kuitenkin haaveeksi, kun Jørgensen liukui Repiciltä jalat alta.

Moni sosiaalisessa mediassa vaati tilanteesta punaista korttia, koska Jørgensen pelasti rikkeellä täysin varman maalin. Suomen palloliiton erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä kuitenkin vahvisti MTV Sportille, että erotuomari teki täysin oikean ratkaisun.

Mainos alkaa

– Mikäli pelaaja yrittää näissä tilanteissa pelata palloa – ja on mahdollisuus pelata palloa – ei tule tuplarangaistusta. Tuomio ei siis ole rangaistuspotku-punainen, vaan rangaistuspotku-keltainen. Sääntötulkinta muuttui kesällä 2016 ja tilanne meni täysin oikein, Hyytiä kertoo MTV Sportille.

– Punainen tulee, jos ei ole mahdollisuutta pelata palloa tai pelaaja ei pelaa palloa, eli hän työntää, repii, puskee tai vastaavaa. Jos tanskalainen olisi vaikka työntänyt Kroatian pelaajan selästä kumoon, olisi tuomio ollut punainen, Hyytiä jatkaa MTV Sportin haastattelussa.

Tilanteesta seurannut rangaistuspotku olisi voinut nousta ottelun ratkaisuksi, mikäli Luka Modric olisi upottanut pallon maaliin. Schmeichel kuitenkin torjui Real Madrid -tähden yrityksen ja kamppailu venyi rankkarikisaan.

Modricin ja Kroatian onneksi maa veti kuitenkin pidemmän korren ottelun huipennuksessa ja eteni puolivälieriin, jossa vastaan asettuu Venäjä.

Voit katsoa videon tilanteesta TÄSTÄ LINKISTÄ!