Video: Mario Mandzukic iski jatkoajalla – Kroatia historiallisesti MM-finaaliin

Video: Mario Mandzukic iski jatkoajalla – Kroatia historiallisesti MM-finaaliin

Kroatia eteni maan historian ensimmäiseen jalkapallon MM-finaaliin. Välierän sankariksi nousi jatkoajalla osunut Mario Mandzukic.

Ottelu alkoi kuitenkin vastassa olleen Englannin kannalta mahtavasti, kun Kieran Trippierin vapari löysi tiensä Kroatian maaliin ottelun viidennellä peliminuutilla. Englanti oli avausjaksolla muutenkin hallitsevampi osapuoli, mutta lisäosumia ei siitä huolimatta nähty.

Toisella jaksolla pelin luonne muuttui ja Kroatia otti pelin hallinnan yhä vahvemmin itselleen. Tämä myös palkittiin 68. minuutilla, kun Ivan Perisic puski Sime Vrsaljkon keskityksestä 1-1-tasoitusmaalin.

Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty ja edessä oli jatko-ottelu. Siinä ainoasta osumasta vastasi 109. peliminuutilla Mario Mandzukic ja Kroatia pääsi juhlistamaan maan ensimmäistä MM-finaalipaikkaa.

Samalla murentui Englannin unelma maailmanmestaruudesta, ja ”It’s coming home” vaikeni ainakin seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Englanti on viimeksi juhlinut mestaruutta vuonna 1966.

Kroatia kohtaa sunnuntaina klo 18:00 alkaen pelattavassa finaalissa Ranskan. Englannin ja Belgian välinen pronssimatsi pelataan lauantaina klo 17:00.

Mario Mandzukic iskee Kroatian MM-finaaliin:

Jos yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ (YouTube).

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut