Mahtavaa! – Krista Pärmäkoski nappasi olympiahopeaa naisten 30 kilometriltä

Mahtavaa! – Krista Pärmäkoski nappasi olympiahopeaa naisten 30 kilometriltä

Krista Pärmäkoski oli Suomen ylivoimainen kuningatar olympialaisissa ja todellinen kruunu tuli sunnuntaina olympiahopean myötä.

Pärmäkoski oli voittanut jo kaksi olympiapronssia ennen päätösmatkaa, mutta se ei ollut täyttänyt suomalaisen mahaa, sillä lisää menestystä tuli myös naisten kuninkuusmatkalta.

Voittoon ei kuitenkaan tänään ollut mitään mahdollisuuksia, sillä Norjan Marit Björgen oli täysin mykistävän ylivoimainen. Pärmäkoski kuitenkin hiihti loistavan kisan ja se palkittiin tänään olympiahopealla. Kolmanneksi kisassa sijoittui Ruotsin Stina Nilsson.

Kisassa nähtiin myös hurjaa draamaa, sillä reilut 10 kilometriä ennen maalia toisena ollut Teresa Stadlober lähti väärälle reitille ja se maksoi itävaltalaiselle mitalin.

Toiseksi paras suomalainen oli Kerttu Niskanen, joka sijoittui kuudenneksi. Johanna Matintalo oli tänään 18:s ja uransa viimeisen kilpailun olympialaisissa hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen tuli maaliin sijalla 20.

Pärmäkoskelle mitali oli jo kolmas henkilökohtainen näissä olympialaisissa. Edellinen kolme henkilökohtaista mitalia olympialaisista voittanut suomalaisurheilija on Marja-Liisa Kirvesniemi, joka juhli kolmesti palkintokorokkeella Sarajevossa vuonna 1984.

Krista Pärmäkoski upeasti olympiahopealle

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut