Kova päätös – Krista Pärmäkoski jättää hiihtomaajoukkueen!

Kova päätös – Krista Pärmäkoski jättää hiihtomaajoukkueen!

Tähtihiihtäjä Krista Pärmäkoski on tehnyt Suomen oloissa poikkeuksellisen päätöksen ja valmistautuu jatkossa kilpailukauteen omien leirien kautta.

Krista Pärmäkoski nousi Suomen hiihtomaajoukkueeseen kymmenen vuotta sitten Liberecin MM-kilpailuja seuranneelle harjoituskaudelle 2009. Siitä lähtien Pärmäkoski on harjoitellut maajoukkueen mukana sekä harjoitus- että kilpailukaudet. Kehitysaskeleiden varmistamiseksi Pärmäkoski on yhdessä valmentajakaksikkonsa Matti Haaviston ja Tommi Pärmäkosken kanssa päätynyt kovaan ratkaisuun ja rakentamaan alkava harjoituskausi omien leirien varaan.

Aika harjoittelun muuttamiselle oli Pärmäkosken tiedotteen mukaan juuri nyt otollinen, koska tulevana talvena ei kalenterissa ole arvokisoja. Edellisen kerran välivuosi oli kaudella 2015-2016, jolloin Haaviston ratkaisu oli Pärmäkosken selkeä harjoitusmäärien kasvattaminen. Ratkaisu johti erinomaisiin tuloksiin Lahden MM-hiihdoissa ja Pyeongchangin talviolympialaisissa. Nyt harjoitusmääriä ei Pärmäkosken tiedotteen mukaan voi kuitenkaan enää samalla tavalla nostaa.

Lue myös: Viasat ja Viaplay kaappasivat hiihtolajien ja alppihiihdon mediaoikeudet yksinoikeudella!

Pärmäkosken ratkaisu ei ole hiihtomaailmassa aivan ainutkertainen. Vastaava tapaus on nähty muun muassa naapurimaa Ruotsissa. Charlotte Kalla teki itse vastaavan ratkaisun keväällä 2016 varsin hyvin tuloksin ja palasi maajoukkueen treeniryhmään takaisin viime kaudeksi. Suomalaisista yksittäiset urheilijat ovat viime vuosina hakeneet harjoitusvastusta muualta kuuluen kuitenkin samaan aikaan maajoukkueeseen.  Pärmäkosken tavoite on palata maajoukkuetoimintaan kansainvälisen kilpailukauden alkaessa marraskuussa 2019.

Maajoukkueen taloudellinen tuki on urheilijalle harjoituskaudella merkittävä. Pärmäkosken päätös jättäytyä pois maajoukkueesta säästää Hiihtoliiton varoja, mutta aiheuttaa merkittävän taloudellisen lisärasitteen Pärmäkosken omille harteille. Pärmäkosken mukaan hänen henkilökohtaiset tukijansa ovat kuitenkin tukeneet hänen ratkaisuaan.

Tiedotteessa kerrotaan myös, että asia on käsitelty huhtikuun aikana yhteisymmärryksessä Hiihtoliiton ja maajoukkueen valmennusjohdon kanssa.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut