Kreikasta pamahti satumaisia uutisia – Huuhkajien EM-kisapaikka ei voisi olla enää lähempänä

Kreikasta pamahti satumaisia uutisia – Huuhkajien EM-kisapaikka ei voisi olla enää lähempänä

Kreikasta saatiin tiistai-iltana todella mieluisia uutisia, kun Huuhkajien pahin kilpakumppani Bosnia ja Hertsegovina kärsi 2-1-tappion.

Tiistaista muodostui yksi suomalaisen futishistorian merkittävimmistä päivistä, sillä Suomi onnistui ensiksi kaatamaan EM-karsinnoissa Armenian numeroin 3-0. Ilta sai kruunun myöhemmin, kun Kreikka onnistui avittamaan Suomea valtavalla tavalla, kun maa kaatoi omassa ottelussaan Bosnia ja Hertsegovinan numeroin 2-1.

Tuo voitto tarkoitti sitä, että Suomi on lohkossa toisena viiden pisteen erolla Bosnia ja Hertsegovinaan sekä Armeniaan. Jokaisella maalla on jäljellä enää kaksi ottelua, joten Huuhkajien kisapaikka varmistuu, mikäli Liechtenstein kaatuu 15. marraskuuta pelattavassa kotiottelussa.

Liechtenstein on ollut odotetusti koko lohkon heittopussi, sillä kahdeksasta ottelusta on irronnut ainoastaan kaksi pistettä. Omiin on kolissut peräti 25 maalia, joten se kertoo karua kieltä maan vireestä. Liechtenstein on edellisen kerran voittanut vieraissa virallisen ottelun vuonna 2014, kun se kaatoi Moldovan numeroin 1-0. Tämän jälkeen virallisista otteluista vieraskentällä on tullut tappioita yhtä poikkeusta lukuunottamatta, sillä käynnissä olevissa EM-karsinnoissa maa onnistui pelaamaan Kreikan kanssa 1-1-tasapelin.

Näin ollen Suomella on kaikkien aikojen mahdollisuus napata historiansa ensimmäinen kisapaikka arvoturnaukseen. Tätä saumaa ei ole yksinkertaisesti enää varaa mokata.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut