KPV julkaisi vastineen “Kuka pelkää musta miestä?” -kohuun – “Oli vain sattumaa, että Sanunu aloitti harjoitteen”

KPV 2020 / Pallomeri.net

KPV:n harjoituksista nousi tiistaina sosiaalisessa mediassa valtaisa kohu, kun huhut kertoivat, että seuran treeneissä oli leikitty “Kuka pelkää mustaa miestä?” -leikkiä.

Kokkolalaisseura julkaisi tiistai-iltana vastineen isosti sosiaalisessa mediassa levinneeseen väitteeseen. Seura kiisti tapahtuneen jyrkästi ja totesi kyseessä olleen täysin erilainen harjoite, johon valikoitu sattumalta aloittajaksi ulkomaalaispelaaja Abu Sanunu.

– Olen tänään keskustellut asiasta seitsemän pelaajan ja itse Juntusen kanssa. He olivat tilanteessa paikalla. Kyse ei missään tapauksessa ollut rasismista. Oli vain sattumaa, että Sanunu aloitti harjoitteen, seurapomo Matti Laitinen kertoo tiedotteessa.

Mainos alkaa:

Myös päävalmentaja Miika Juntunen kertoo tiedotteessa oman näkemyksensä asiaan.

– Emme ole leikkineet hippaa. Harjoittelimme joukkueen muotopelaamista. Panin nopeimman kaverin joukkueesta ensimmäisenä siihen, jotta hän saisi jonkun kiinni. Sanunu aloitti ja toisella kierroksella aloitti taas Samu (Laitinen). Meillä oli kaksikoita ja kolmikoita, jotka yrittivät yhdessä kädestä kiinni pitäen liikkua ja ottaa kiinni, olla yhtenäisiä. Tämä on ihan normaalia joukkueen harjoittamista, jotta yksiköt, kaksikot ja kolmikot toimisivat, Juntunen selittää harjoitetta KPV:n nettisivuilla.

Samalla seura ilmoitti, että Juri Kinnusen sopimus on purettu pelaajan omasta aloitteesta.


Joukkueet: