Video: Omituinen episodi naisten Korisliigassa – Kouvottaret teki korin väärään päähän, mutta sai pitää pisteet

ToPo-Kouvottaret kori väärään päähän / Pallomeri.net

Naisten Korisliigan ottelussa ToPo – Kouvottaret tehtiin yllättävä kori, kun peliä pelattiin epähuomiossa vääriin suuntiin.

Naisten Korisliigan keskiviikon kierroksen ottelussa ToPo-Kouvottaret nähtiin harvinaislaatuinen tapahtumaketju, jonka päätteeksi vierasjoukkue teki korin väärään päähän kenttää.

Kun ottelun viimeinen neljännes alkoi, upotti Kouvottarien Sarah Toeaina upotti korin ja ToPon Ida Myllyoja sai tilanteessa virheen. Kori hyväksyttiin, mutta hetken päästä ottelun erotuomaristo havaitsi, että peliä todella pelattiin väärään suuntaan.

Kori kuitenkin hyväksyttiin Kouvottarille eikä sitä tuomittu omaksi koriksi. Kaiken lisäksi tilanteesta tuomittiin vapaaheitto, mutta sen tuomaristo passitti tekemään oikeaan päätyyn. Toeaina heitti vapaaheittonsa ohi.

ToPon valmentaja suivaantui tilanteesta, mutta ei saanut protesteilleen vastakaikua. ToPo jätti tilanteesta protestin.

– En voi käsittää, että tuollainen moka sattuu. Sarah sanoi tienneensä, että hän viimeistelee väärään koriin. Mutta kun kukaan ei reagoinut, hän pani pallon pussiin, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig kertoi Kouvolan Sanomille.

Helsingin Sanomat puolestaan kertoo, että ToPon protesti on todennäköisesti täysin turha, sillä säännöistä löytyy tukea erotuomareiden päätökselle. Kansainvälisen koripalloliiton tulkinnoissa virallisiin sääntöihin löytyy pykälä 9.4., joka on tehty tänä vuonna:

– Toteamus. Sääntökohta 9 kertoo, mitä koria joukkue puolustaa ja mihin koriin hyökkää. Jos mikä tahansa neljännes tai jatkoaika alkaa erehdyksessä niin, että molemmat joukkueet hyökkäävät väärään suuntaan ja puolustavat väärää koria, tilanne korjataan heti, kun se on mahdollista. Tämän on kuitenkin tapahduttava niin, ettei se haittaa kumpaakaan joukkuetta. Kaikki ennen pelin keskeyttämistä tehdyt pisteet, virheet, kulunut aika jne. jäävät voimaan, säännöissä sanotaan HS:n mukaan.

ToPon protestin takana lienee myös se, että ottelu päättyi heidän kannaltaan nakertavasti Kouvottarien voittoon pistein 68-66.

Kouvottaret tekee korin väärään päähän ottelussa ToPoa vastaan:

Katso myös: Video: Uskomaton rankkarin missaus Espanjan junnuliigassa – tekonurmi petti alta, valtava kaistale lähti kokonaan irti