Kossu Scramble valtaa Hattula Golfin olympiahengessä!

kossu scramble

Kanta-Hämeen odotetuin golftapahtuma, Kossu Scramble, pelataan tulevana lauantaina Hattula Golfissa. Hattulan kenttä on ollut turnauksen näyttämönä viimeksi yli 10 vuotta sitten, jolloin teemana oli legendaarisesti nahka. Yleisön pyynnöstä kyseistä teemaa ei enää koskaan tulla näkemään uudelleen. Tänä vuonna seksiä tihkuvat asusteet on rakennettu olympiahengessä, sillä teemana on olympialaiset. 

Luvassa on siis jälleen mahtavia asusteita ja huikeaa golfia, mutta ketkä nappaavat tällä kertaa himoitun Kossu-pokaalin?

Kilpailussa kolme ylivoimaista suosikkiparia – yllättääkö raitis kaksikko?

Kossu Scramble on jo vuosia ollut kansainvälisen vedonlyöntiyhtiön Coolbetin kiinnostuksen kohteena, ja niin on myös tänäkin vuonna. Guerenseylta keväthangille matkanneet agentit ovat tehneet tiukkaa tutkimustyötä, ja ainakin kertoimien valossa voimasuhteet ovat kisaan lähdettäessä melko selkeät.

Viime vuonna turnauksessa debytoinut, ja samalla heti voittanut, Ville “Hattulan Putsi” Kuronen sai arpaonnettarelta parikseen raamikkaan Mikko “C5” Järvisen. Ainoana plus-händärillä turnauksessa pelaava Kuronen viettää Hattulassa keskimäärin 125 kierrosta vuodessa, joten kyseinen pari lähtee kilpailuun kiistattomana suosikkina. Järvisen treenikausi on sujunut parin kannalta otollisesti ja händäri on saatu nostettua riittävän korkeaksi, jotta joukkueslope säilyy naurettavassa 0-tuloksessa. Tämän ylislopen turvin, pari on selvä suosikki voittajaksi.

Takana tulee kuitenkin kaksi selvää haastajaparia, jotka voivat parhaana päivänä yltää Kossu Scramblen voittoon. Erityisesti mielenkiintoa herättää parivaljakko: Ville “Räle” Räntilä sekä Jaakko “Törts” Turtiainen, jotka pelaavat molemmat tänä vuonna 100 % varmasti selvinpäin. “Törtsin” viime viikonlopun Lappeenrannan leiri Las Palmasin valoissa oli lopulta sen verran rankka, että tulevana lauantaina perheenisän rooli vie voiton kossun juomisesta. Liekö sattumaa vai ei, mutta vesiselvä pari ei ole vielä koskaan Kossu Scramblen historiassa juhlinut voittoa.

Kolmossuosikkina kilpailuun lähtee Raimo “Raato” Halminen ja Tuomas “Pikku-Pämppä” Kilkka. Molemmat pelurit ovat voittaneet Kossu Scramblen kahdesti, joten tässä parissa löytyy kokemusta siitä, mitä Kossun voittaminen todella vaatii. Pari on valmistautunut lauantain kisaan lukuisilla yhteisillä lounailla, joten mitä tahansa voi tapahtua pääpäivänä.

Kärkikolmikon takaa mustaksi hevoseksi voidaan nostaa Kaurialan kaksikko: Petteri “Heat” Hietanen ja Ville “Dille” Immonen. Heat on juhlinut jo kahdesti tänä vuonna lätkäkultaa, joten voittoputki on nyt päällä. Dille puolestaan on esiintynyt edukseen etenkin Fungolfin simulaattorissa, jossa kierrosennätykset ovat paukkuneet kerta toisensa jälkeen. Kyseisen parin voitosta saa rahansa takaisin 18-kertaisena, joten kyseessä saattaa olla rahantekokone.

Hattulan pienet ja tiukat griinit tekevät kisasta varmasti mielenkiintoisen, eikä yllätyksiltä varmasti vältytä. Se pari, joka pystyy taistelemaan kentän läpi ilman bogeja, tulee olemaan vahvoilla. Karmivaa tulosiloittelua tuskin on luvassa, vaikka eagle-paikkoja tuleekin kahdella PAR 5 -väylällä taatusti. 

Voittaako muka pitkälle lyövät vihdoin pisimmän draivin?

Kansainväliset vedonlyöntiyhtiöt ovat jo vuosia asettaneet pisimmän draivin voittajaksi liudan single-händärillä operoivia pelaajia, jotka ainakin teoriassa lyövät palloa pidemmälle kuin muut kisan pelaajat. Pisin draivi -kilpailussa ideana on kuitenkin osua väylälle ja se on tuntunut olevan melkoisen kaukana kaikille ns. tosimiehille. Kertoimien valossa ryhmä single-pelaajia on edelleen suosikkina voittamaan pituuslyöntikilpailun, vaikka vielä kertaakaan ei voittoa tälle ryhmälle ole tullut. Miten käy tällä kertaa?

Tsekkaa kaikki Coolbetin kertoimet Kossu Scrambleen