Kossu Scramble palaa kahden vuoden tauon jälkeen Linna Golfiin

kossu scramble

On taas se aika vuodesta.. nimittäin edessä on Kossu Scramblen 16:sta osakilpailu! Toki tulevana viikonloppuna pelataan maailmalla myös yksi toinen golfkilpailu (US Open), joka kuitenkin jäänee tämän kauden päätapahtuman varjoon.

Kossu Scramble palaa tarunhohtoiselle Linna Golfin kentälle kahden vuoden tauon jälkeen. Näyttämönä toimii tänä vuonna Linnan takaysi, joka avaa mahdollisuudet jättimäiselle tulostasolle. Kenttä kuitenkin osaa pitää pintansa, joten ylikävelyä ei varmasti ole luvassa. Viikonlopulle on luvattu valtavaa hellettä, joten nesteytys on tänä kesänä tärkeämpää kuin koskaan.

Mukana 48 pelaajaa, joista osa on oikeasti hyviä pelaajia

Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta ja mukana on tänä vuonna jo peräti 24 paria, yhteensä 48 pelaajaa. Parit 2-hengen scramblena pelattavaan kisaan arvotaan lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen vasta pelipäivänä, joten jännitystä pelipäivänä riittää.

Mainos alkaa

Kilpailussa on mukana tänä vuonna myös todella kovia pelaajia, joista voidaan nostaa esille Suomen lahjakkain rautapelaaja Nikke Tyry, Hattulan Butchiksi kutsuttu pommittaja Ville Kuronen sekä golfopettajana kunnostautunut Marko Kumm.

Arvonnan merkitys on todella suuri, kun mietitään kuumaa kärkikolmikkoa. Jos tästä kolmikosta arvotaan yksi pelipari, on mahdollista, että muista pelaajista tehdään Kuopion kalakukkoa.

Kärkikolmikon takana vaanii mustia hevosia

Kuten jo edellä mainittiin, on mukana tänä vuonna kivenkova kärkikolmikko, jotka lähtevät jokainen suosikkina lauantain turnaukseen. Mutta, koska kyseessä on kuitenkin parikisa, ei yksilönä kilpailua voiteta. Kärkikolmikon takana vaanii nälkäisiä klubituuppareita, joista kuka tahansa voi nostaa voittokannun suorille käsille lauantain päätteeksi.

Yksi musta hevonen on todella rajun Ahvenanmaan valmistautumisleirin käynyt Olli Leskinen. Teliakaupasta tuttu ”Älytön” kävi vierailemassa viimeistelyleirillä Ahvenanmaalla, missä latautuminen meni kuitenkin valitettavasti hieman yli. Potentiaalia kuitenkin staattiselta pallonlyöjältä löytyy, kunhan korkki pysyy kiinni edellisenä iltana.

Yksi potentiaalinen voittajasuosikki on myös lätkäuran jälkeen eläköitynyt Jaakko Turtiainen, joka ei ole huhujen mukaan pelannut edellisen Kossu Scramblen jälkeen lähes yhtään 18 reiän kierrosta, jotta tasoitus ei laskisi alle kahden. Turtiainen on uusien rautojen myötä aivan karmeassa letkussa, josta osoituksena on muutaman viikon takainen Hugon superkierros. Turtiaisen voitosta (löytyy voittajaparista) saa Coolbetilla kertoimen 12, joka on ehdottomasti pelattava kohde.

Moni pelaaja pelaa Linnaa kotikenttänään, joten nämä pelaajat ovat varmasti etulyöntiasemassa. Tarinat kertovat, että yleensä kaukalon puolella kunnostautuneet Petteri Nikkilä, Ville Järveläinen, Lauri Kärmeniemi ja Jussi Korvakangas ovat pelanneet takaysiä kuluneen kuukauden aikana lähes 100 kertaa. Unkarissa työkseen puolustava Kärmeniemi on sivunnut kaksi kertaa omaa ennätystään viikon sisään, joten 35 kerroin kelpaa peleille.

Mukana on tänä vuonna myös keltanokkia, joista yksi on edellä mainittu Kuronen. Yleensä ensimmäinen vuosi on ollut uusille pelaajille kuitenkin poikkeuksetta täysi huti, sillä kossun vaikutus golfiin on vääjäämätön. Jäämme innolla seuraamaan, miten uudet tulokkaat selviävät debyytistään.

Turnaus käynnistyy lauantaina klo 14:00, ja sitä voit seurata Gamebookin kautta tai kisasivulta, joka julkaistiin tänään.

Coolbet tarjoaa tuttuun tyyliin kertoimet Kossu Scrambleen. Vetoa voi lyödä voittajasta, lähimmäs lippua -kisasta, voittotuloksesta, eagleiden määrästä sekä siitä, nähdäänkö Hole In One.