Koronavirus ajoi urheilukanavat ahtaalle – kanavapakettien hinnat laskivat reilusti

Joel Pohjanpalo hsv (koronavirus kuvitus) - pallomeri.net

Koronavirus on halvaannut urheilun kaikilla tasoilla, mikä on tietysti kova isku tv-urheilulle. Urheilukanavat ovat nyt laskeneet pakettiensa hintoja.

Koronaviruksen vaikutukset ulottuvat luonnollisesti paljon urheilua pidemmälle, mutta urheilunkin saralla vaikutukset todella menevät pintaa syvemmälle. Välillisesti liigojen sulkiessa oviaan kärsivät monet toimijat. Tilanne on katastrofaalinen esimerkiksi urheilukanavien osalta, sillä kanavat menettivät kertarysäkysellä lähes koko tarjontansa.

Kanavat ovat pyrkineet reagoimaan hankalaan tilanteeseen tulemalla katsojia vastaan hinnoittelunsa suhteen. Esimerkiksi Viaplay on tiedottanut, että Sport- ja Total-pakettien hintaa lasketaan nykyisille asiakkaille. Sport- ja Total-pakettien hinta on Viaplaylla toistaiseksi 9,99€/kk.

Myös toinen Suomen suurimmista urheilulähetysten esittäjistä, eli C More, päätyi samankaltaiseen ratkaisuun.

Mainos alkaa

– Urheilutapahtumien siirtymisten vuoksi olemme laskeneet kaikkien urheilutuotteidemme kestotilaajien hinnan automaattisesti 12,95 euroon. Alennettu hinta aktivoituu seuraavan veloituksen yhteydessä, eikä vaadi sinulta mitään toimia. Alennettu hinta on voimassa kunnes toisin informoimme – eli käytännössä kunnes urheilijat palaavat radoille ja areenoille, C More kertoo verkkosivuillaan.

Liigan tv-oikeudet omistava Telia kommentoi Iltalehdelle, ettei nykyisten liigapakettiasiakkaiden tarvitse itse huolehtia tilauksen perumisesta.

– Huhtikuussa ei pelata, joten siltä kuukaudelta ei myöskään laskuteta. Asiakkaiden ei tarvitse itse irtisanoa sitä, vaan meillä on automaattinen järjestelmä siihen, Telian tv-liiketoiminnasta vastaava Olli-Pekka Takanen avasi.

Tsekkaa myös: Koronavirus urheilussa: Tässä urheilusarjojen ja -tapahtumien tilanne juuri nyt