Koronavirus riehuu USA:ssa: NFL neuvoi lopettamaan yhteisharjoitukset – NHL-seura Tampa Bay sulki harjoituskeskuksensa

Andrei Vasilevski Tampa NHL nfl / Pallomeri.net

Koronavirus leviää Pohjois-Amerikassa todella ärhäkästi ja se on aiheuttanut myös urheilun ammattilaissarjojen jatkotoiveiden horisonttiin tummia pilviä.

Baseballin MLB-liiga ilmoitti sulkevansa kaikki Floridassa ja Arizonassa sijaitsevat harjoituskeskukset, ja NHL-seura Tampa Bay Lightning päätyi lauantaina samaan ratkaisuun.

Lisäksi NFL:n pelaajayhdistys on neuvonut pelaajiaan lopettamaan yhteisharjoitukset. Joukkueharjoitusten on määrä alkaa heinäkuun lopulla, mutta monet pelaajat ovat treenanneet jo nyt pienemmissä ryhmissä.

– Pyydän kaikkia seuraamaan asiantuntijoiden käsitystä koronaviruksen leviämisestä tietyissä osavaltioissa ja välttämään ryhmäharjoittelua. Tavoitteemme on pitää kaikki pelaajat ja heidän perheensä terveinä lähikuukausina, pelaajayhdistyksen lääketieteellinen johtaja Thom Mayer sanoi.

Mainos alkaa

Hyvältä ei myöskään näytä jalkapalloliiga MLS:n tai koripalloliiga NBA:n tilanne. Molempien on tarkoitus pelata pelejään Orlandossa sijaitsevassa Disney Worldissa, mutta Floridan osavaltiossa on todettu viime päivinä jopa yli 4 000 uutta koronatartuntaa päivässä.

MLS:n on tarkoitus palata tositoimiin 8. heinäkuuta ja NBA:n puolestaan 30. heinäkuuta.

NHL:n osalta pudotuspelien formaatti on jo julkistettu, mutta pelien alkamispäivää ei ole ilmoitettu. Se tiedetään, että joukkueiden harjoitusleirien on tarkoitus alkaa 10. heinäkuuta, joten pelien alku venyy joka tapauksessa elokuun puolelle.