MTV: KOOVEE:n puheenjohtaja latoo kovia syytöksiä – “On suututtu siitä, kun olen avannut suuni”

KOOVEE

KOOVEE:n puheenjohtaja Janne Virtanen syyttää MTV:n haastattelussa Suomen jääkiekkoliittoa kostotoimista häntä ja seuraa vastaan.

MTV kertoo, että maanantaina konkurssihakemuksen jättäneen tamperelaisen KOOVEE Hockey Oy:n puheenjohtaja Janne Virtanen esittää kovia syytöksiä Suomen Jääkiekkoliittoa kohtaan. KOOVEE ilmoitti hakeutuvansa omaehtoisesti konkurssiin sen jälkeen, kun Jääkiekkoliiton lisenssikomitea oli hylännyt seuran lisenssihakemuksen tulevalle Mestis-kaudelle.

Virtanen uskoo vakaasti, että lisenssin hylkäämisen taustalla oli liiton henkilökohtainen kauna häntä kohtaan. Virtanen on esittänyt läpi kauden kritiikkiä liittoa kohtaan.

Mainos alkaa:

– Valitettavasti minut haluttiin tästä pois ja minulla ei ole aseita, että taistelisin tästä eteenpäin tuulimyllyä vastaan. Kooveen pois potkaiseminen oli päätetty jo isommissa kabineteissa, Virtanen sanoo MTV:lle.

Viime marraskuussa Virtanen arvosteli MTV:n haastattelussa Liigaa liigaosakkeen hinnasta. Samalla hän totesi, ettei Suomen Jääkiekkoliiton ja Liigan välinen sopimus kestä päivänvaloa.

Joulukuussa Mestis-seurat esittivät yksimielisen epäluottamuslauseen etujaan ajamaan perustettua yhdistystään, Suomen sarjaseurat ry:tä johtanutta Jääkiekkoliiton toimitusjohtajaa Sami Kauhasta kohtaan ja Kauhanen väistyi paikaltaan.

KOOVEE on ollut aktiivinen myös U20-SM-sarjan niin sanottujen mandaattipaikkojen poistamisessa. Seura valitti liigaseurojen kiintiöpaikoista Urheilun oikeusturvalautakuntaan ja teki jopa toimenpidepyynnön Kilpailu- ja kuluttajavirastoon.

– Meillä oli jonkinlainen aavistus ja pelko, että on suututtu siitä, kun olen avannut suuni niin monta kertaa. En silti uskonut, että se voisi olla näin tylyä, että Jääkiekkoliitto voi lyödä seuroja konkurssiin, Virtanen toteaa.

Pelkästä kostonhimosta ei lisenssikomitea tietenkään ole asiassa toiminut. KOOVEE kun ei täyttänyt Mestiksen lisenssiehtoja täydennyspyyntöjenkään jälkeen.

KOOVEE on velkaantunut vuosien saatossa, mutta lähinnä omalle puheenjohtajalleen. Virtanen on vuosien saatossa kuitannut yhtiön tappioita omasta taskustaan satojentuhansien eurojen edestä. Lisäksi maksamatta roikkui alle 4 000 euron verran eläkemaksuja.

Virtasen mukaan taustayhtiö oli edelleen tekemässä tappiota, tosin vähemmän kuin vuoden takaiset reilut 366 000 euroa, mutta nyt liitto tarttui yksityiskohtaan, jota se oli aiemmin katsonut hakuprosessissa sormien läpi.

Mestiksen lisenssiehtojen mukaan hakijaseurat eivät nimittäin saisi olla velkaa toisille seuroille. Tässä tapauksessa komitea kiinnitti huomionsa maksamattomiin hallivuokriin. Hakametsän jäähallissa kotiotteluitaan pelannut KOOVEE Hockey Oy on maksanut vuokriaan Ilveksen, Tapparan ja Kooveen junioritoimintaa pyörittäville yhdistyksille. Aiemmin lisenssikomitea on hyväksynyt hakemukset vuokrarästeistä huolimatta, mutta tällä kertaa ei.

– Jos jotkut maksut jäävät maksamatta, niin kyllä nuo velkojat sitten hoitavat sen asian, että mennään konkurssiin, Virtanen kommentoi.

Maanantaina jätetty konkurssihakemus oli yhtiökokouksen suora johtopäätös jatkomahdollisuuksien toivottomuuteen.

– Emme valita siitä Urheilun oikeusturvalautakuntaan, koska emme luota sen puolueettomuuteen. Olemme saaneet sieltä turpaan asiassa, jossa olimme oikeudenmukaisuusperiaatteessa täysin oikeassa, Virtanen toteaa viitaten seuran neljän vuoden takaisesta valitukseen.

Tsekkaa myös: Milwaukee Admiralsin veskari heitti vastustajan kumoon tylyllä showpainiheitolla


Joukkueet: