IL: Liigassa hengenvaarallisesti loukkaantuneen KooKoo-hyökkääjän ura vaakalaudalla – “Ranne sykki siinä”

Saku Vesterinen KooKoo / Pallomeri.net

Liigassa nähtiin alkukaudesta todella paha loukkaantuminen, kun KooKoo-hyökkääjä Saku Vesterinen sai syvän viiltohaavan ranteeseensa.

Vesterisen kausi päättyi ennen kuin se oli ehtinyt kunnolla alkamaan, kun Pelicansin Elias Vilenin luistin viilsi hänen ranteensa auki.

– Heti en älynnyt, mitä tapahtui, ja olin nousemassa ylös. Sitten tunsin, että sormissa kihelmöi. Käänsin käden ympäri ja näin, että nyt tulee aika paljon verta. Ranne ikään kuin sykki siinä, Vesterinen kommentoi Iltalehdelle.

Kaukalossa tajuttiin nopeasti tilanteen vakavuus ja verenvuoto saatiin tyrehdytettyä hemostaattijauheella. Dramaattiset hetket kuitenkin saivat jatkoa sairaalassa, kun valtimo aukesi uudelleen.

– Valtimo oli poikki. Kun sitä sairaalassa poltettiin kiinni ja jotakin siinä tehtiin, se aukesi uudestaan. Siinä rupesi kyllä vähän jännittämään, KooKoo-peluri kertaa tilannetta IL:n haastattelussa.

Edessä oli isot leikkaukset, kun kävi ilmi, että mitä kaikkea ranteesta oli hajonnut.

– Valtimo, kuusi jännettä ja kyynärhermo olivat poikki, mies kommentoi haastattelussa.

Koko ura vaakalaudalla

Vesterisen kausi on joka tapauksessa jo ohi, mutta ei ole vielä sanottua, että urakaan jatkuisi. Kyseessä on kuitenkin niin massiiviset vammat. Kuntoutus on saatu pikku hiljaa aluilleen, joten voi vain toivoa parasta.

– Sormia olen saanut ruveta toisen käden avulla vähän liikuttamaan. Itsekseen ne eivät vielä liiku. Eipä siinä sen kummempaa tällä hetkellä pysty tekemään, Vesterinen sanoo IL:lle.

Kun kyseessä on paha hermovamma, niin toipumisennustetta ei ole helppo antaa. Oikeastaan aika vain näyttää, että pystyykö KooKoo-peluri jatkamaan pelaajauraansa.

– Ei ole osattu vielä sanoa oikein mitään. Se riippuu siitä, miten hermo lähtee palautumaan, Vesterinen toteaa haastattelussa.


Pelaajat:
Joukkueet: