KooKoo solmi sopimuksen vasta 15-vuotiaan Jesse Nurmen kanssa – ”Kansainvälisestikin huomioitu ikäluokkansa kärkipelaaja”

kookoo 2020 / Pallomeri.net

KooKoo tiedottaa tehneensä sopimukset kahden nuoren pelaajan kanssa. Toinen heistä on vasta 15-vuotias hyökkääjälupaus Jesse Nurmi. 

KooKoo tiedottaa tehneensä sopimuksen vasta 15-vuotiaan hyökkääjälupauksen Jesse Nurmen kanssa. Nurmen sopimus on kestoltaan 2+1-vuotinen. Laitahyökkääjä pelasi viime kaudella 20 ottelua KooKoon C-junioreissa tehoin 15+14=29 ja 22 peliä KooKoon B-nuorissa tehoin 6+12=18.

Ammattilaissopimuksia harvoin tehdään näin nuorille pelaajille, mutta KooKoo halusi sopimuksella rauhoittaa kohinaa hänen ympärillään, sillä Nurmi herätti kiinnostusta myös muualla.

– Jesse on kansainvälisestikin huomioitu ikäluokkansa kärkipelaaja. Hän on hyökkäysorientoitunut laitahyökkääjä, jolla on kova polte tehdä tulosta. Näiden villien juniorimarkkinoiden aikana on positiivinen signaali koko seuralle, että Jesse halusi sitoutua KooKoohon pitkällä sopimuksella. Päivittäinen työnteko ja koulunkäynti tutussa ympäristössä ovat varmasti pelaajan kehitykselle tärkeämpää kuin logojen ja sopimusten perässä juokseminen, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen perustelee poikkeuksellista sopimusta.

Mainos alkaa

Samalla seura tiedotti, että 21-vuotias puolustaja Antti Palojärvi palaa kasvattajaseuraansa 1+1-vuotisella sopimuksella. Sopimukseen sisältyy syyskuun loppuun kestävä koeaika. Palojärvi on KooKoon oma kasvatti, mutta kiekkoillut neljä edellistä kautta Rauman Lukossa. Pittsburgh Penguins varasi Palojärven NHL:n kesän 2017 varaustilaisuudessa numerolla 186.

– Lähdemme rakentamaan Antin uraa uudelleen ilman kiirettä ja paineita. Hänessä on paljon pelaavuutta ja hyviä elementtejä, mutta lopullinen murtautuminen Liiga-kiekkoon on vielä tekemättä. Joskus pitää ottaa yksi askel taaksepäin, jotta pääsee taas oikealle polulle ja sitä pitkin monta askelta eteenpäin, Kultanen toteaa.

Lue myös: Yle: KHL:n kulisseissa kuohuu – pelaajayhdistystä pyörittävää entistä NHL-tähteä epäillään miljoonahuijauksesta


Joukkueet: