Konsta Helenius teki tulokassopimuksen Buffalo Sabresin kanssa

Konsta Helenius varattiin Buffaloon ensimmäisellä kierroksella

Tapparan sentteri Konsta Helenius on tehnyt kolmivuotisen tulokassopimuksen NHL-seura Buffalo Sabresin kanssa.

Tapparan Konsta Heleniuksen seuraava osoite on Buffalo Sabres. 18-vuotias sentteri on allekirjoittanut kolmivuotisen tulokassopimuksen seuran kanssa. Sabres tiedotti asiasta Suomen aikaan maanantai-iltana.

Sabres varasi Heleniuksen tämän kesän NHL-draftissa ensimmäisellä kierroksella numerolla 14.

Mainos alkaa:

– Meidän silmissämme hän on voittava pelaaja. Hän on meille tulevaisuudessa keskushyökkääjä, joka auttaa meitä voittamaan pelejä, Sabresin GM Kevyn Adams totesi seuran tiedotteessa.

Helenius takoi viime kaudella Liigassa Mikkelin Jukureiden paidassa 51 runkosarjaotteluun tehot 14+22=36. Tahti pysyi vahvana myös pudotuspeleissä, kun Helenius teki kuudessa ottelussa yhtä monta pistettä.

Helenius oli viimeisten puolentoista kauden ajan lainalla Jukureissa. Hänen oli tarkoitus nyt palata kasvattajaseuraansa Tapparaan. Nyt suunnitelmaan saattaa hyvinkin tulla muutos. Koska Helenius on ykköskierroksen varaus, päättää Sabres missä hän tulevalla kaudella pelaa. Sabres voi toki yhä lainata hänet ensi kaudeksi Tapparaan, jos seurajohto katsoo, että Liiga olisi Heleniukselle parempi ympäristö kuin AHL, jonne Sabres voi hänet myös lähettää, jos Helenius ei mahdu NHL-joukkueen riveihin.

Tämän ikäisten pelaajien kohdalla myöhemmillä kierroksilla varattujen pelaajien tilanne olisi toinen, jos pelaajalla olisi esimerkiksi liigaseuran kanssa voimassaoleva sopimus, eikä hän mahtuisi harjoitusleirin jälkeen NHL:ään. Silloin NHL-seuran tulee ensin tarjota pelaajaa lainalle seuraan, jossa hänellä on jo sopimus.

Mikäli Helenius pelaa ensi kaudella NHL:ssä, hänen peruspalkkansa on 877 500 dollaria. Tähän päälle Helenius kuittaa 97 500 dollarin allekirjoitusbonuksen. Mikäli Helenius pelaa AHL:ssä, hän kuittaa silloin 85 000 dollarin peruspalkkaa.

Tsekkaa myös: The Athletic: Patrik Laine herkullisen siirtohuhun kohteena – Carolina Hurricanes kutsuu?


Pelaajat:
Joukkueet: