Konsta Helenius teki hattutempun – Liiga-historian toiseksi nuorin

Konsta Helenius

Jukureiden Konsta Helenius teki hurjan suorituksen keskiviikkona, kun 17-vuotias hyökkääjä teki hattutempun Tapparan verkkoon.

Helenius on ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden kuumin suomalaisnimi. Ei ihme, sillä nuorukainen antaa melkoisia näyttöjä tällä hetkellä taidoistaan Liigassa. Kauden kovin suoritus lyötiin pöytään keskiviikkona, kun Tapparasta lainalla oleva Helenius kuritti omaa seuraansa Jukureiden paidassa.

Helenius tykitti peräti kolme maalia Tapparan verkkoon, kun ilman maajoukkuepelaajia pelannut Jukurit kaatoi Tapparan kotikaukalossaan numeroin 4-1. Olli Jokisen miehistö jatkoi mieletöntä kautta ja antoi jälleen yhden myrskyvaroituksen tasostaan, vaikka kokoonpano oli pahasti siipirikkoinen.

Samalla Konsta Heleniuksesta tuli Liiga-historian toiseksi nuorin hattutempun tekijä, sillä ainoastaan Tuomo Ruutu on tehnyt nuorempana hattutempun Liigassa. Ruutu oli 17 vuotta, 6 kuukautta ja 29 päivää onnistuessaan hattutempussa. Sen sijaan Heleniuksella on ikää 17 vuotta, 8 kuukautta ja 27 päivää.

Jukureiden hyökkääjä rikkoi kuitenkin Patrik Laineen ennätyksen, sillä Columbus-hyökkääjä onnistui aikoinaan Liigassa iskemään ensimmäisen hattutempun 17 vuoden, 9 kuukauden ja 4 päivän iässä.

Lue myös: Leo Komarov iski ensimmäisen osumansa HIFK:n paidassa – survoi kiekon väkisin JYPin reppuun

Konsta Helenius teki hattutempun Liigassa


Pelaajat:
Joukkueet: