Kommentti: Miksi poliisi ja syyttäjä tekivät kalliin virheen?

Turun Sanomat kertoi tänään aamulla, ettei Kakkosen länsilohkon ottelussa porilaisen Musan Salaman ja Kaarinan Poikien ollutta manipulaatioepäilyä tutkita.

SuomiFutis.comin Jaakko Käyhkö nostaa erinomaisesti esille ongelman, joka tästä päätöksestä saataa tulevaisuudessa ilmetä.

“Poliisi ja syyttäjä päättivät haudata esitutkinnan, ”koska jutun tutkiminen aiheuttaisi isot kustannukset saavutettavissa olevaan hyötyyn nähden”. Näyttöä on vaikea saada, oikeusapupyyntöjä vaadittaisiin toisista maista, ylipäätänsä tutkinta veisi aikaa ja olisi ongelmallinen.

Mainos alkaa:

Päätöksessä vedottiin myös siihen, että Kakkosessa palkkiotaso on hyvin matala. Ilmeisesti myös mahdollisten lahjusten katsottiin näin olleen vaatimattomia – satasista muutamaan tuhansiin euroihin.”

Tästä pääsemme itse probleemaan.

“Ongelma ei olekaan niinkään järkeilyssä, vaan siinä, minkälainen viesti tästä lähtee pimeille vastavoimille. Kerrannaisvaikutukset voivat olla todella iljettävät. Jos poliisin tutkinta ei kerran kannata, ei rikollisten vedonlyöntisyndikaattienkaan samalla logiikalla kannata lopettaa toimiansa saatavilla olevaan hyötyyn nähden.”

Lue koko kirjoitus SuomiFutis.com-sivustolta TÄSTÄ LINKISTÄ.

Lähteet: TS, SuomiFutis.com