Kommentti: “Tämä turnaus tuli liian aikaisin” on fakta eikä selittelytermi

Patrik Laine Leijonat Suomi Leijonien kentälliset ketju / Pallomeri.net
Patrik Laine Leijonat Suomi / Pallomeri.net

Arvostettu ja jääkiekkoraamatuksikin tituleerattu The Hockey News arvioi ennen World Cupin alkua Leijonat turnauksen huonoimmaksi joukkueeksi. Totuus ei ollut tällä kertaa tarua ihmeellisempää.

Jos niin sanotun ykköskentän Laine – Barkov – Aho keski-ikä huitelee jossain 13 ikävuoden tienoilla, mitä voi odottaa?

No, paljonkin. Mutta ei vielä.

Mainos alkaa:

Kansa kiukustui Twitterin puolella hokemasta “tämä turnaus tuli liian aikaisin”, jota käytettiin ahkerasti sen jälkeen, kun huomattiin ettei Suomi välttämättä tulekaan selviytymään jatkopeleihin.

Miksi tästä tarvitsee hermostua, sillä sehän on puhdas fakta? Jos ratkaisevan Ruotsi-ottelun viimeisellä minuutilla koko kansakunnan toivo lepää 18-vuotiaan pojan ja hänen laukauksensa harteilla, ollaan jo lähtökohtaisesti juuri siinä ytimessä, josta The Hockey News varoitteli ennen turnauksen alkua.

Leijonakiekko elää A-maajoukkueen osalta tällä hetkellä Saku Koivun, Teemu Selänteen, Kimmo Timosen ja kumppaneiden jälkeistä siirtymävaihetta, josta ei yhdessä tai kahdessa vuodessakaan nousta. Tämä turnaus tulee kuitenkin nähdä positiivisena, sillä Ruotsi- ja Venäjä-ottelut olivat suurimmaksi osaksi jo hyvää peliä Leijonilta.

Ainoastaan pikkujuttu nimeltä maalinteko oli ongelma. Odotetaan se muutama vuosi, kun aiemmin mainittu ykköskenttä saa mättää tehoja NHL:ssä. Odotetaan, että Jokipakka, Pokka, Määttä – ja varsinkin Rasmus Ristolainen – saavat hieman lisää kokemusta puolustuksesta, mutta myös hyökkäyssuuntaan pelaamisesta.

Vielä ei ole paniikkinappulan aika

Vasta sitten, jos seuraavasta suurturnauksesta ei tule menestystä ja kiekko ei ala löytämään tolppien väliin, voidaan alkaa etsiä paniikkinappulaa.

Nyt nämä pojat olivat liian nuoria kantamaan koko joukkuetta harteillaan. Varsinkin, kun “vanhemmista” ainoastaan Mikael Granlund pelasi potentiaalinsa ylärajoilla. Kiitosta täytyy antaa myös seiskapakin roolista sisään tulleelle Sami Lepistölle, joka oli aivan huikea. Samaa voi sanoa ylimääräisenä hyökkääjänä aloittaneesta Sebastian Ahosta.

Mitä vielä tulee poikaan – ei hän huonosti pelannut. Hän teki paljon virheitä, mutta paikka johon hänet asetettiin oli kansan kielellä niin sanotusti “tekemätön paikka”.

Hän haki kuitenkin hurjalla nälällä ratkaisuja. Ei tässä voi sulkea silmiä sillekään faktalle, että esimerkiksi Venäjä-ottelussa one-timer-syötöt, joista hän laukausta haki, olivat järkyttävän laaduttomia jääden toinen toisensa perään liian taakse, tai ollen muuten täysin väärin ajoitettuja tai tarkoitukseensa liian kovia.

Tästä on hyvä jatkaa. Tulevaisuus on valoisa – eiköhän sen ole jo näyttäneet tämän vuoden aikana kertyneet junioreiden MM-kullat.