Vitosen kohuottelun toinen osapuoli julkaisi kannanottonsa – ”Kurinpitopäätöksiä on vaikea hyväksyä”

Kuuvuoren laaki Kuula fc komar vitosen kohuottelu - pallomeri.net

Jalkapallon Vitosen ottelu FC Komarin ja Kuuvuoren Laakin (KuuLa) välillä on aiheuttanut runsaasti jatkokeskustelua – ja myös kurinpitotoimia.

Erotuomari joutui keskeyttämään edellisviikolla Turussa pelatun ottelun loppuhetkillä, kun FC Komarin pelaaja oli käyttänyt uhkaavasti saatuaan punaisen kortin. Välikohtaus sai väkivaltaisia piirteitä pukukopissa, jossa FC Komarin pelaajat ja kannattajat ottivat yhteen KuuLan pelaajien kanssa.

Tämän viikon maanantaina asiasta jaettiin Palloliiton toimesta kurinpidollisia päätöksiä. Tämän päätöksen mukaan kovin rangaistus langetettiin FC Komarin leiriin, kun eräs pelaaja määrättiin yhdeksän kuukauden pelikieltoon. Kahdelle muulle seuran pelaajalle määrättiin viiden ottelun pelikiellot, minkä lisäksi seura joutuu maksamaan 1000 euron sakot.

Mainos alkaa

”Rangaistukset väkivallasta eivät ole lainkaan riittäviä”

KuuLa on nyt julkaissut oman vastineensa asialle verkkosivuillaan. Vastineessa ihmetellään jaettujen ragaistusten keveyttä.

– Päätöksiä on vaikea hyväksyä.

– Rangaistukset väkivallasta eivät ole lainkaan riittäviä. Riidattomat faktat ja kurinpitotyöryhmän käytössä olleet ulkopuolisten raportit antavat vahvan perusteen ankarampiin sanktioihin. Lisäksi peräti kahdeksan FC Komarin pelaajista, jotka oli merkitty ottelun pöytäkirjaan, on aiemmin saanut vähintään kolmen ottelun mittaisia pelikieltoja kurinpitopäätöksillä. Kurinpitopäätökset ovat alasarjajalkapallossa hyvin harvinaisia – useimmissa joukkueissa.

Tekstissä nostetaan esiin myös konkreettinen esimerkki.

– Kahdeksan pelin pelikiellon aiemmin saanut pelaaja sai nyt viiden pelin pelikiellon KuuLan pukukopissa olleen pelaajan lyömisestä kasvoihin ja potkimisesta.

KuuLan vastineen voit lukea kokonaisuudessaan seuran nettisivuilla.