Vaahteraliigan runkosarja sai kiharaisen päätöksen – välieräparit ratkaistiin kolikonheitolla

Vaahteraliigan kolikonheitto

Vaahteraliigan runkosarja huipentui erikoisella tavalla, kun sarjan kolmos- ja nelospaikkojen kohtalot ratkaistiin kolikonheitolla.

Vaahteraliigan runkosarja päättyi lauantaina Porvoossa, kun paikallinen Butchers hävisi Seinäjoki Crocodilesille pistein 35-9. Samalla tämä tarkoitti sitä, että sarjataulukosta tuli normaalia kiharaisempi. Crocodiles voiton myötä Helsinki Wolverines, Helsinki Roosters ja Crocodiles olivat kaikki tasapisteissä.

Jotain erottavia tekijöitäkin sentään oli, vaikka kaikilla joukkueilla oli kahdestatoista pelistä kahdeksan voittoa ja neljä tappiota, sillä Wolverines oli onnistunut ottamaan enemmän vierasvoittoja kuin kaksi muuta tasapisteissä ollutta joukkuetta ja nousi näin sarjataulukon kakkoseksi.

Crocodilesin ja Roostersin osalta tilanne jäi tie-breakereiden loputtua vielä ratkaisemattomaksi, joten jouduttiin turvautumaan ratkaisuun, joka muutoin on pallopeleissä äärimmäisen harvinainen ja erikoinen.

Crocodilesin ja Roostersin keskinäinen sijoitus ratkaistiin siis pelin päätyttyä päätuomari Matti Mäkäräisen kolikonheitolla. Joukkueista onnekkaampi oli Crocodiles, jolle sarjataulukon kolmas sija merkitsee välieräpeliä Wolverinesin vieraana. Roostersin kohtaloksi jäi siis neljäs sija ja joukkue matkaa Kuopioon kohtaamaan runkosarjan voittajan Kuopio Steeleresin.

Seinäjoki Crocodiles kruunattiin Vaahteraliigan runkosarjan kolmoseksi kolikonheitolla:

Katso myös: Musertava tyrmäys ONE:ssa – “Mighty Mouse” tiputti mestarin vetämällä tylysti polvella lärviin