Video: Loppusuoran kamppailu johti järkyttävään kolariin Puolan ympäriajossa – yksi kilpailija koomassa

Kolari Puolan ympäriajossa 2020 / Pallomeri.net

Puolan ympäriajoissa nähtiin hirvittävä kolari, kun ensimmäisen etapin maaliintulokamppailu lähti pahasti käsistä. Yksi pyöräilijöistä vaivutettiin koomaan.

Puolan ympäriajon ensimmäinen etappi päättyi järkyttävään onnettomuuteen keskiviikkona. Kolarissa vakavimmin loukkaantunut Fabio Jakobsen jouduttiin vaivuttamaan koomaan. Jakobsen on brittilehti The Timesin mukaan kriittisessä mutta vakaassa tilassa.

Jakobsen ajautui aivan etapin loppusuoralla tönimiseen kilpailijatallin Jumbo-Visman Dylan Groenenwegenin kanssa. Tilanne eskaloitui dramaattisesti, kun Jakobksen horjahti yli 70 kilometrin tuntivauhdissa päin rata-aitausta. Myös Groenewegen kaatui rytäkässä, joka aiheutti useiden takana tulleiden polkijoiden kaatumisen.

The Timesin mukaan Jakobsen vaivutettiin koomaan ja hänet lennätettiin sairaalana. Pyöräilijän tallin Deceuninck-Quick-Stepin julkaisema tiedote kertoi hieman huojentavia uutisia miehen tilanteesta.

Mainos alkaa

– Diagnostiset kokeet eivät antaneet viitteitä aivovammasta tai selkärangan vaurioista, mutta lukuisten eri vammojen vakavuudesta johtuen häntä pidetään yhä tajuttomassa tilassa, tiedotteessa kerrottin.

Quick-Stepin tallipäällikkö Patrick Lefevere kuvaili tapahtunutta rikolliseksi teoksi.

– Aion mennä oikeuteen. Tämänkaltaiset temput on saatava pois kilpapyöräilystä. Se oli rikollinen teko, Lefevere twiittasi.

Groenewegen hylättiin kilpailusta tönäisynsä vuoksi ja Jakobsen julistettiin etapin voittajaksi. Groenewegen sai lisäksi tylyn tuomion lajin kattojärjestöltä UCI:lta, joka kuvaili 27-vuotiaan toimintaa mahdottomaksi hyväksyä.

Groenewegenin talli Jumbo-Visma pyysi tapahtunutta anteeksi Twitter-tilillään.

– Ajatuksemme ovat Fabio Jakobsenin ja muiden Puolan ympäriajon kolarissa tänään mukana olleiden luona. Tällaisia kolareita ei pitäisi sattua. Pyydämme tapahtunutta vilpittömästi anteeksi ja keskustelemme sisäisesti, mitä on tapahtunut ennen kuin lausumme asiasta lisää julkisesti.

Onnettomuus tapahtui tasan vuosi siitä, kun Bjorg Lambrecht kuoli saman kilpailun kolmannella etapilla tapahtuneessa kolarissa saamiinsa vammoihin.

Puolan ympäriajojen ensimmäisen etapin maaliintulosta tuli katastrofi:

Katso myös: Video: Älytön tyrmäys! Lähes kaksimetrinen jässikkä potkaisi vastustajan nukuksiin