Huikea ja harvinaislaatuinen maali – Belgian maalivahti Koen Caastels lähetti Kevin De Bruynen maalintekoon

Koen Caastels Belgia

Belgian maalivahti Koen Caastels teki jotain hyvin harvinaista syöttäessään vapaapotkullaan Kevin De Bruynen maalin.

Belgia voitti Romanian lauantaina pelatussa EM-kisojen E-lohkon ottelussa maalein 2-0. Maaleista jälkimmäisen teki komealla syöksysijoituksella Kevin De Bruyne. Maali oli paitsi upea, mutta myös varsin harvinaislaatuinen. Toki tämä ei johtunut viimeistelystä, vaan syötöstä.

Koko tilanne nimittäin lähti Belgian maalivahdin Koen Caastelsin omalta rangaistusalueelta antamasta vapaapotkusta. Pallo lähti niin komeassa kaaressa kohti Romanian päätyä ja putosi juuri niin sopivasti, että De Bruyne pääsi iskemään palloon kiinni ja pisti sen sisälle.

Mainos alkaa:

Edellisen kerran EM-kisoissa on nähty maalivahdin syöttämä maali, kun Turkin Rüstü Recber syötti Semih Sentürkin tekemän dramaattisen 1-1-tasoituksen vuoden 2008 turnauksessa Kroatiaa vastaan pelatun puolivälieräottelun jatkoajalla.

Tämä maali ei tuonut Belgialle vielä mitään varmuutta mistään, muusta kuin otteluvoitosta, mutta sen Belgian voitto toki teki, että lohkon tilanne on täysin auki ennen viimeistä kierrosta, kun kaikki neljä maata ovat tasapisteissä ristiinpelaamisen vuoksi.

Koen Caastels antaa EM-kisoissa maalisyötön ensimmäisenä maalivahtina 16 vuoteen:

Katso myös: Ennennäkemätön tilanne – Portugalin Rafael Leão sai EM-kisojen historian ensimmäisen pelikiellon sukeltamisesta


Joukkueet: