Mahtava tuhkimotarina: 30-vuotias kanadalainen SHL-pakki teki uransa ensimmäisen NHL-sopimuksen

kodie curran shl nhl rögle anaheim ducks - pallomeri.net

Kanadalaispuolustaja Kodie Curran on oiva esimerkki siitä, että tinkimätön työ saattaa joskus tuottaa tulosta hieman vanhemmallakin iällä.

30-vuotias puolustaja pääsi Calgaryn yliopistossa vietetyn viisivuotisen jälkeen haistelemaan Pohjois-Amerikan ammattilaispelejä AHL-seura Hartford Wolf Packin riveihin kaudella 2014-15.

Siellä hän pelasi kuitenkin yhteensä vain 20 ottelua ennen kuin NHL:n “farmin farmi” ECHL kutsui.

Kaudeksi 2016-2017 Curran päättikin pakata laukkunsa ja suunnata Eurooppaan. Seuraksi valikoitui Tanskan pääsarjassa pelaava Esbjerg, jonka kanssa Curran pääsi juhlimaan mestaruutta. 45 otteluun Curran tehtaili 33 tehopistettä (10+23).

Norjasta SHL:n kautta Anaheim Ducksiin

Esbjergistä matka jatkui seuraavaksi kaudeksi Norjaan Storhamarin riveihin, josta jäi käteen niin ikään mestaruus. Tehojakin syntyi 38 runkosarjan otteluun 12+32=44. Pudotuspeleissä puolustaja oli kuitenkin täysin pitelemätön, sillä 14 otteluun hän onnistui kasaamaan peräti 29 tehopistettä (12+17).

Hienot otteet huomattiin itänaapurissa ja tie kävi SHL-seura Röglen miesvahvuuteen. Ensimmäisellä kaudella syntyi 37 tehopistettä, mutta todellisesti Curran puhkesi kukkaan päättyneellä kaudella, kun hän tehtaili 48 otteluun pisteet 12+37=49, mikä oikeutti koko sarjan pistepörssin kakkossijaan ja valintaan SHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Nyt Curranin on aika ottaa se suurin askel urallaan, sillä hän solmi juuri Anaheim Ducksin kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Curranin uran tilastoihin ja tarkempiin käänteisiin voit tutustua Eliteprospectsin sivuilla.

Lue myös: Miro Heiskanen nauttii NHL-toimittajien arvostusta – nuorukainen nostettiin liigan parhaiden pakkien joukkoon


Pelaajat:
Joukkueet: ,