Klubi nousi sillasta upeaan voittoon Latviassa

HJK:n mestareidenliigakarsinnan avaus oli todella terävä. Tiukasti otteluun tullut Klubi missaili ensimmäisellä puoliajalla tukun laadukkaita maalipaikkoja. FK Ventspils teki ottelun avausmaalin toisella puoliajalla pienen pingpong vaparin myötä, mutta HJK näytti miksi se on Suomen jalkapallon yksinäinen ylpeys.

1-0-tilanteessa Klubi ei panikoinut, vaan jatkoi pakkansa tiivistämistä ja hyvien hyökkäysten rakentelua. Palkinto tuli lopulta, kun Erfan Zeneli oli karkaamassa puolinopeasta yksi läpi ja vastustaja kaatoi hänet pilkun tuntumaan. Pallo pilkulle ja Zeneli tasoitti ottelun 75 minuutilla sijotettuaan pallon vasempaan alanurkkaan.

Mainos alkaa:

Peli jatkui klubin hallussa ja lisää vettä myllyyn tuli 86 minuutilla, kun vaihdosta sisään tullut Ousman Jallow paukutti 18 metristä tarkan ja kovan laukauksen kuljetuksesta samaan kulmaan. Ventspilsin jo valmiiksi hiljainen yleisö alkoi taapertaa kohti stadionin uumenia pettyneinä.

Viimeinen niitti ja allekirjoittaneen äärimmäisen optimistinen vetolappu (HJK -1) saapui kotiin, kun kolmannella lisäajan minuutilla Ventspilsin puolustus sähläsi pallon Zenelille, joka lähti rakentelemaan nopeaa hyökkäystä. Monien pomppujen jälkeen pallo löysi tiensä jälleen maaliin ja tällä kertaa tekijäksi merkittiin Tanaka.

Ottelun lopputulos 1-3 oli oikeutettu, sillä Klubi oli lähes koko ottelun ajan pelin hallitseva osapuoli. Ventspils tuntui painivan vähän eri sarjassa. Kunnioitettavaa ja kasvattavaa oli vielä napata voitto pienen epäoikeudenmukaisen 1-0 tilanteen jälkeen.

FORZA

Päävalmentaja Mika Lehkosuo oli lehdistötilaisuudessa luonnollisesti ylpeä omistaan.

“Emme panikoineet 1-0-tilanteessa, vaikka meidän olisi pitänyt johtaa peliä siinä vaiheessa. Teimme vielä pientä tiivistystä pakkaamme, joka ei ollut toisen puoliajan alussa yhtä tiivis kuin ensimmäisen puoliajan aikana. Tiesimme, että paikkoja tulee laittaa peli tasoihin kun vaan pelaamme omaa peliä.”

Kolmen maalin saaminen luonnollisesti oli yli odotusten – varsinkin viimeisen vartin aikana.

“Harvemmin kolmea vierasmaalia tehdään, siitä on pakko olla ylpeä. Meillä oli vaikea jakso ennen tätä peliä Suomessa, mutta pelaajat osoittivat suurta luonnetta laittaessaan ne taakse. Olimme teräviä heti alussa, mutta ennen kaikkea pelin lopussa.”

Lehkosuo

Lehkosuo ei kuitenkaan ala vielä scouttaamaan seuraavaa vastustajaa, vaikka ottelusarja onkin käytännössä kaikkien matemaattisten tosiasioiden mukaan klubin voittama.

“Jalkapallossa sattuu ja tapahtuu. Emme voi tuudittautua jatkopaikkaan, vaan peli on vasta puolivälissä. Helsingissä meillä on hyvät tilastot ja kotietu, mutta nöyränä poikana sinne on lähdettävä painamaan hommia samalla tavalla kuin täälläkin.”

Pelipaikoilta, @NTyry