Klikkihuorauksen aika on ohi! – “Katso top-10 otsikot”

Pariskunta rakasteli Linnanmäen maailmanpyörässä: KATSO VIDEO! Miksi? Eino Grön rullaluistelee alusvaatteissa! Miten lausutaan Vesa Keskisen Janen lempinimi oikein? Tässä on Matti Nykäsen lempikaramelli – katso video. Ihmisiä on kahdenlaisia, kuulutko ketsuppi vai sinappi-ihmisiin? Videolta jälleen voi tarkistaa tämänkin asian. Mikä meitä vaivaa?????

Tämä avautuminen on todennäköisesti täysin väärässä foorumissa. Median alamäki on kiristänyt kilpailun klikeistä jo surkuhupaisalle tasolle. Kohta luemme varmaan uutisen otsikolla: “Lue uutinen, se järkyttää sinua”. Mitään ei saa antaa enää otsikossa, muuten ihmiset eivät avaa juttua.

Tärkeintä on, että lukijan mielenkiinto herätetään joko järkytykseen tai tunteisiin vedoten. Kuulin tästä koulutusta Vivas Median kehittäjältä, joka kertoi pitkät tarinat lukijoiden käyttäytymisestä. Kissavideot nyt vain yksinkertaisesti myyvät – ne ovat hellyyttäviä ja tunteisiinvetoavia. “Tältä näytti pörröisä kissa pesukoneuinnin jälkeen – näin siinä lopulta kävi!”

Mainos alkaa:

Sama homma urheilussa. Kauheaa klikkikilpailua kaikkien sivujen välillä. Ja hauska asia on se, että se ei ole edes sivustojen vika. Vika on kuluttajissa ja mainostajissa. Me yhdessä raiskaamme nykymediaa pohjamutiin. Niin me kirjoittajat (otsikkosynnyttäjät), lukijat ja mainostajat (0,001 senttiä/klikki tms.) Kulttuuri mediassa on vain monien asioiden summana ajanut tilanteen nykyiseen. Voi muistatteko sitä kultaista 90-lukua, jolloin internetin valta oli pienempää ja luimme laadukkaita iltapäivälehtiä? Vai luimmeko?

Tehkää päivän hyvä teko ja avatkaa parin päivän ajan ainoastaan uutisia, joissa otsikkoa ei ole tehty pelkästään klikkejä huoraten. Tässä otsikossa menitte jo lankaan, avasitte kohtalaisen myyvän otsikon. Älkää palkitko enää seuraavasta. Miettikää minkä tasoisia medioita luemme kymmenen vuoden päästä kiristyvässä kilpailussa. Siellä voi olla jo Eino Grön alasti rullaluistimissa ja Linnanmäen maailmanpyörässä rakastellaan ihan leffan veroisesti. Voi olla, että Vesa Keskisen Jane kertoo itse alasti kuinka hänen lempinimensä tulisi lausua. Ymmärtänette pointin?

Otsikon pitää olla myyvä, mutta joku raja olisi aika vetää mielestäni. Oletteko samaa vai eri mieltä?

Ja tässä ne lupaamani top-10 otsikot. #Nauttikaa

1. Pariskunta harrasti seksiä Linnanmäen maailmanpyörän huipulla – katso video (Iltasanomat)

2. Vesa Keskinen ja Matti-isä pitäneet mykkäkoulua jo kymmenen vuotta – tästä välirikko sai alkunsa (Iltasanomat)

3. Katso kuka supertähti temppuilee auton ratissa? (Iltalehti)

4. Tällaisena et ole ennen Satu Tuomistoa nähnyt (Iltalehti)

5. Taikina jatkoi kohoamista biojäteastiassa Haagassa (HS)

6. Pelkkä takki ei peittänyt mitään – Lady Gaga haki pitsaa (Iltalehti)

7. Huippumalli söi spagettia sängyssä yläosattomissa (Iltalehti)

8. Kuva: Elvis ilmestyi Teijalle pilvessä Syötteellä – “Lopulta lähdin pois, mutta Elvis jäi” (Iltasanomat)

9. Ohikulkija ihmetteli padossa olevia tummia kohtia – lähemmäs päästyään hän joutui hieraisemaan silmiään kaksi kertaa (Vivas.fi)

10. Muistatko missä olit kun Kirsi Alm-Siira putosi tuolilta? (@Ntyry mielikuvitusmedia)

+ Kaikki Bull Mentulaa koskevat otsikot, jotka ovat tällä hetkellä täysin ylivertaisia!

Artikkeli kirjoitettu kesäkuun lopussa.