Klassikkovideo: Kenttämestarin erikoinen oli yllättää – Pekka Rinne syöksyi uskomattomaan mailatorjuntaan

Pekka Rinne Nashville NHL / Pallomeri.net

Nashville Predatorsin Pekka Rinne venyi hämmästyttävään torjuntaan vuonna 2017 pelatussa playoffs-ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan.

Kotijoukkue pyöritti avauserän puolivälissä ylivoimaa Chicagon alueella, kun toisessa päässä rauhassa tilannetta seurannut Rinne joutui erittäin kiperään paikkaan. Chicagon purkukiekkoa maalin taakse päivystämään lähtenyt suomalaisveskari joutui yllätetyksi, kun kiekko ottikin hieman oudomman pompun ja näytti painuvan vastustamattomasti Nashville-maaliin.

Rinne kuitenkin tajusi tilanteen tarpeeksi ajoissa ja ennätti huikealla syöksyllään pelastamaan maalin syntymisen, kun mies sai juuri ja juuri venytettyä mailansa kiekon tielle. Kotiyleisön reaktiosta on pääteltävissä, kuinka huikean torjunnan suomalainen nappasi.

Predators voitti kyseisen ottelun ja pudotti lopulta myös Blackhawksin jatkosta. Country-kaupungin ylpeyden meno pysähtyi vasta Stanley Cupin finaaleissa, kun mestaruutta juhli Pittsburgh Penguins.

Rinteen huikea ura NHL:ssä tuli päätökseen kauden 2020-2021 päätteeksi, mutta Nashvillessä luotetaan edelleen vahvasti suomalaisosaamiseen, sillä tulevaan kauteen lähdetään maalivahtikaksikolla Juuse Saros – Kevin Lankinen.

Pekka Rinne pelastaa tilanteen:

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen TÄSTÄ!