Klassikkovideo: Matti ”Mölli” Keinosen legendaariset piruetit olivat silkkaa myrkkyä vastustajille

Matti

Kiekkolegenda Matti ”Mölli” Keinonen nukkui pois 80 vuoden iässä, mutta Keinosen kuuluisat piruetit eivät unohdu kiekkoväen mielistä.

Suomalainen jääkiekkoyhteisö koki valtavan menetyksen lauantaina 27. marraskuuta, kun 60- ja 70-lukujen suurpelaaja Matti ”Mölli” Keinonen poistui keskuudestamme 80 vuoden iässä imusolmukesyövän uuvuttamana.

Pelaajana Keinonen tunnettiin todella taitavana mailankäsittelijänä ja luistelijana. Erityisesti Keinonen tunnettiin kuuluisista pirueteistaan, joilla hän kieputti vastustajia useimmiten aivan miten tahtoi ja piti heitä suorastaan pilkkanaan.

Pallomeren toimitus oli yhtä mieltä siitä, että paras tapa kunnioittaa edesmenneen legendan muistoa on muistuttaa jääkiekon ystäviä siitä, millaisia ”Möllin” piruetit todella olivat.

Tässä näyte vuoden 1972 Sapporon olympialaisten ensimmäisen kierroksen ottelusta Norjaa vastaan. Videolla Keinonen kikkailee norjalaiset aivan pyörryksiin ennen kuin hän syöttää Heikki Riihirannan viimeistelemän avausosuman. Suomi voitti ottelun maalein 13-1 ja raivasi siten tiensä kisojen pääsarjaan.

Matti ”Mölli” Keinonen kieputtaa Norjan puolustusta kuuluisilla pirueteillaan Sapporon olympialaisissa:

Katso myös: Video: Jesperi Kotkaniemi kihautti komean osuman Washingtonin verkkoon