Klassikkovideo: Matti Heikkinen hiihti jäätävällä tavalla maailmanmestariksi!

Klassikkovideo: Matti Heikkinen hiihti jäätävällä tavalla maailmanmestariksi!

Huikean hiihtouran tehnyt Matti Heikkinen hiihti sunnuntaina Quebecissä kansainvälisen uransa viimeisen kilpailun. Nyt on hyvä hetki muistella menneitä!

Heikkinen nousi ryminällä hiihtokansan tietoisuuteen vuonna 2009, kun mies nappasi MM-kisoista pronssia sekä 15 kilometrin kilpailuista kuin viestistäkin. Uran suurin kruunu tuli kaksi vuotta myöhemmin, kun suomalainen hiihti maailmanmestariksi Oslon Holmenkollenilla.

Heikkinen ei kuulunut aivan kirkkaimpiin mestarisuosikkeihin, mutta mies kiskaisi sellaisen pöljän päivän, että voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä. Voitto tuli lopulta lähes 14 sekunnin erolla Norjan Eldar Rønningiin. Tuo hiihto onkin piirtynyt ikuisiksi ajoiksi suomalaiseen urheiluhistoriaan.

Yksi uran parhaimmista hiihdoista tuli vielä vähän vanhemmallakin iällä, sillä Heikkinen onnistui nousemaan MM-mitaleille myös Lahden kotikisoissa vuonna 2017. Tuolloin Heikkinen nappasi MM-pronssia hiihdon kuninkuusmatkalta, 50 kilometriltä.

Heikkisen ura on ollut aivan mykistävää seurattavaa, sillä suomalaishiihtäjä on onnistunut kaivamaan itsestään aina kaikki mehut irti tärkeimmissä paikoissa. Heikkiselle ei ole suinkaan turhaan annettua lempinimeä Happo.

Hattu päästä ja onnea tuleviin haasteisiin!

Matti Heikkinen voitti MM-kultaa Oslossa vuonna 2011

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen YouTubesta!

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut