Klassikkovideo: Tuomarifarssi Tanskassa – täysin selvä potkumaali ratkaisi ottelusarjan

Herning Fredrikshavn tuomarifarssi potkumaali - pallomeri.net

Tanskan liigassa koettiin keväällä 2017 todellinen tuomarifarssi, kun Frederikshavnin viimeisellä sekunnilla syntynyt selvä potkumaali hyväksyttiin ja joukkue eteni Herningiä vastaan pelatusta playoffs-sarjasta jatkoon voitoin 4-2.

Frederikshavn sai ottelun loppuhetkillä 2-2-tilanteessa kovan pyörityksen Herningin päätyyn. Lopulta kiekko ajautui Tapparassakin kuuden ottelun verran kaudella 2012-2013 esiintyneelle Jeff Ulmerille maalin edustalle. Ulmer nosti Herning-puolustajan mailan pois kiekon tieltä ja potkaisi kiekon maaliin, kun pelikellossa oli jäljellä vain yksi sekunti.

Herningin pelaajat protestoivat tilannetta luonnollisesti äänekkäästi ja tuomarit vetäytyivätkin pohtimaan ratkaisuaan. Lopulta – kaikkien yllätykseksi – maali hyväksyttiin.

– Pelissä ei ollut videotarkastusmahdollisuutta, näin minä kuulin. Mutta tuo nyt oli niin selvä, ettei siihen mitään videoita olisi edes tarvinnut, Herningin Toni Kallela kommentoi tilannetta tuolloin Pallomeri.netille.

– Tuomarit muffasivat oman hommansa ja meillä alkoi sillä hetkellä sitten kesäloma. On se ihme, että kun tilanteesta on kuitenkin niin hyvää videomateriaalia, ettei sitä sitten voi näin tärkeissä peleissä käyttää.

Jokainen voi tehdä omat tulkintansa, kumpi esimerkiksi näistä maaleista – tämä TsSKA:n viime kevään maali, vai  alla oleva Fredrikshavnin osuma – olisi pitänyt hyväksyä ja kumpi hylätä. Ei mene nallekarkit aina tasan.

Tuomarifarssi Tanskan liigassa – Frederikshavnin voittomaali ajassa 59:59:

Jos alla oleva video ei näy, voit katsoa sen Herningin YouTube-kanavalta.

Katso myös: Video: Kiekko reidestä sisään – TsSKA:n maali hylättiin potkuna


Joukkueet: ,