Klassikkovideo: Liverpool & kaikkien aikojen nousu UCL-finaalissa 2005

Klassikkovideo: Liverpool & kaikkien aikojen nousu UCL-finaalissa 2005

Liverpool esitti vuonna 2005 yhden kaikkien aikojen nousuista, kun se käänsi Mestarien liigan finaalin 0-3-tappiotilanteen AC Milania vastaan voittoon.

Istanbulissa pelattu finaali näytti olevan taputeltu hyvinkin varhaisessa vaiheessa, kun Paolo Maldini osui jo ensimmäisellä minuutilla ja tämän jälkeen Hernan Crespon kaksi maalia muuttivat taukolukemiksi 3-0.

Liverpoolin mielestä ottelu ei kuitenkaan ollut vielä ohi – ja toisen puoliajan alussa alkoikin hurja kiri.

Steven Gerrard teki joukkueen ensimmäisen maalin 54. minuutilla ja vain pari minuuttia myöhemmin Vladimir Smicer toi Poolin jo maalin päähän.

Tasoihin – ja lopulta myös ohi

Tästä vain minuutteja myöhemmin Gerrard kaadettiin rangaistusalueella ja Xabi Alonso asettui ampumaan pilkkua. Hän ei saanut palloa suoraan maaliin, mutta tinttasi pelivälineen jatkotilanteesta maalin kattoon.

Enempää osumia ei nähty edes jatkoajalla, joten ottelu eteni rangaistuspotkukisaan. Siinä pidemmän korren vei Liverpool, ja Sami Hyypiä sekä kumppanit pääsivät juhlimaan Mestarien liigan voittoa.

Tämän kauden Mestarien liigan finaali pelataan Madridissa lauantaina kello 22:00. Finaali on Eurooppa-liigan finaalin tapaan täysin englantilainen, sillä siinä kohtaavat Tottenham ja Liverpool.

Mestarien liigan finaali 2005 | Liverpool – AC Milan | Parhaat palat:

Jos alla oleva video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ (YouTube).

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut