Klassikkovideo: Kanadan valmentajalta huikea temppu – nappasi katsomoon menossa olleen kiekon kiinni ja pelasti joukkueensa jäähyltä

Kanadan valmentaja kiekko - pallomeri.net

Kanadan U20-joukkueen apuvalmentaja André Tourigny vastasi ehkäpä koko kisojen komeimmasta suorituksesta vuosi sitten käydyissä MM-kisoissa.

Alkusarjassa pelatun Kanada-USA-ottelun loppuhetkillä nähtiin hämmästyttävän kova temppu, kun kanadalaisten penkillä seissyt Tourigny osoitti nopeita hoksottimiaan. Kanadalaispelurin vippaama kiekko oli menossa vääjämättä katsomon puolelle – rangaistuksen arvoisesti siis – kunnes Tourigny löi kätensä väliin ja nappasi kiekon ilmasta kiinni.

Jenkit vaativat tilanteesta rangaistusta, Tourignyn esitellessä samalla saalistaan vaihtopenkillä. Tuomaristo joutui tiukan pohdinnan eteen, mutta jäähyä ei lopulta annettu, sillä eihän kiekko ollut päätynyt ”kuin vaihtopenkille”.

Rangaistus olisi saattanut kääntää pelin kulun, sillä kellossa oli jäljellä vajaat kaksi minuuttia ja Kanada oli 5-4-johdossa. Nyt USA:n ylivoima jäi haaveeksi ja Kanada ratkaisi hetkeä myöhemmin iskemällä 6-4-osuman tyhjiin.

Tämän vuoden MM-kisat ovat edenneet puolivälierävaiheeseen, ja tarkemman otteluohjelman löydät U20 MM-kisat-sivultamme.

Kanadan apuvalmentaja pelasti joukkueensa jäähyltä

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen Twitteristä!