Klassikkovideo: HJK:n Teemu Pukki painoi kaksi upeaa maalia Schalkea vastaan

Teemu Pukki HJK Schalke

Kuin sattuman kautta, 18. elokuuta tulee kuluneeksi tasan 8 vuotta siitä, kun Teemu Pukki iski osumat, joiden voidaan sanoa muuttaneen kotkalaisen elämän.

Tuolloin 18. elokuuta vuonna 2011 HJK kohtasi Schalken Eurooppa-liigan karsinnoissa ja avausosa pelattiin Helsingissä. Ottelu päättyi yllättäen HJK:n 2-0-voittoon ja helsinkiläisten molemmista osumista vastasi Pukki.

Avausmaali syntyi ottelun 18. minuutilla, kun Pukin loistelias, boksin ulkopuolelta lähtenyt vasemman jalan laukaus löysi tiensä saksalaisjoukkueen maalin takakulmaan. Toinen osuma näki päivänvalonsa 53. peliminuutilla Pukin sijoittaessa pallon tyylikkäästi alakulmaan.

Mainos alkaa:

Toinen osaottelu Saksassa päättyi isännille tylysti 6-1, mutta myös tuolloin helsinkiläisten ainoasta maalista vastasi Pukki.

21-vuotiaan pellavapään otteet olivat tehneet Schalke-johtoon sen verran suuren vaikutuksen, että muutamaa viikkoa myöhemmin he ostivat Pukin riveihinsä – ja loppu onkin historiaa, vaikka matkan varrelle onkin mahtunut vielä useita vaikeampia ajanjaksoja ennen Championshipin maalikuninkuutta ja satumaista Valioliiga-starttia.

Tsekkaa myös:

Video: Teemu Pukki tykitti hattutempun Newcastlea vastaan

Teemu Pukki teki historiaa – aloittanut Valioliiga-uransa paremmin kuin kukaan koskaan aikaisemmin

Teemu Pukki tekaisi kaksi osumaa Schalken verkkoon:


Pelaajat:
Joukkueet: ,,