Suljettu Liiga joutuu viranomaisten syyniin – Kilpailu- ja kuluttajavirasto aloittaa selvityksen

Liigan finaalit 2024 otteluohjelma tappara pelicans KKV Liiga

Kilpailu- ja kuluttajavirasto tiedotti aloittavansa selvityksen siitä onko suljettu Liiga laillinen. Taustalla on SJRY:n toimenpidepyyntö.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto tiedottaa ryhtyvänsä selvittämään tarkemmin jääkiekon Liigan järjestämiseen liittyviä menettelyjä. KKV toteaa tiedotteessaan, että tutkinnan tarkoituksena on selvittää, onko Liigaa järjestetty kilpailua rajoittavalla tavalla ja onko viraston ryhdyttävä toimenpiteisiin kilpailunrajoituksen tai sen vahingollisten vaikutusten poistamiseksi.

– Tutkinnan aloittaminen ei ole osoitus kielletystä menettelystä, viraston tiedotteessa kuitenkin korostetaan.

Mainos alkaa:

Virasto otti asian käsittelyyn Suomen Jääkiekkoilijat ry:n eli pelaajayhdistyksen tekemän toimenpidepyynnön perusteella. SJRY jätti asiasta toimenpidepyynnön maaliskuussa. KKV kuitenkin muistuttaa tiedotteessaan, ettei pyyntö kuitenkaan aina johda selvitykseen.

– KKV:n tehtävä on varmistaa, että markkinat toimivat tehokkaasti ja reilusti kansantalouden ja kuluttajien hyödyksi. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi viraston on suunnattava voimavaransa tehokkaasti ja asetettava käsiteltävät asiat tärkeysjärjestykseen. Asioiden priorisointi tapahtuu usein käsittelyn alkuvaiheessa tehtävän esiselvityksen perusteella. Priorisointiin vaikuttavat erityisesti asian kansantaloudellinen merkittävyys ja todennäköisyys siitä, onko kyse kilpailulain kieltojen rikkomisesta. Näiden priorisointiperusteiden nojalla jotkin asiat voidaan jättää tutkimatta, tiedotteessa kerrotaan.

Tsekkaa myös: The Athletic listasi NHL:n pahimpia varausmissauksia – suomalaispelaajat saivat useita mainintoja