Haaveissa kisamatka?

kisamatka Wiljami Myllylä liiga jääkiekko pelaajayhdistyksen puheenjohtaja jari kostiainen tappara - pallomeri.net

Todelliselle penkkiurheilufanille ei ole olemassa montaakaan parempaa asiaa, kuin päästä paikan päälle kannattamaan suosikkiaan, olipa kyseessä sitten jalkapallo, jääkiekko tai vaikkapa autourheilu. Kisamatkat ovat usein niitä elämän huippuhetkiä, joita suunnitellaan kaveriporukalla jo kauan aikaa etukäteen. Yllätyksiltäkään ei näillä reissuilla monesti vältytä, mutta ottamalla huomioon muutaman seikan, voi matkastaan tehdä onnistuneemman.

Budjetti

Tämä on monesti yksi ensimmäisiä asioita, joita aletaan miettiä mitä tahansa matkaa suunnitellessa. Kisa- ja kannatusmatkojen huono puoli on, että usein ne eivät ole niitä kaikkein edullisimpia matkoja. Vaikka et asuisikaan viiden tähden hotellissa ja ajaisi limusiinilla kannatuspaikalle, saa näihin matkoihin silti uppoamaan sievoisen summan. Kannattaa ottaa huomioon, että liika nuukailu ei välttämättä kannata. Tämä pätee etenkin lippujen ostamiseen. Ikimuistoiseksi suunniteltu kisareissu ja oman suosikki joukkueen tai urheilijan kannatus voi saada laimean lopun, mikäli ostat pääsylippuja miettien pelkästään edullisinta hintaa. Hyvät paikat kisapaikalla ovat tärkein asia koko matkassa, sillä tuskin kukaan haluaa mennä paikan päälle vain todetakseen, että edullisimman lipputyypin ansiosta ei edes näe koko tapahtumaa kunnolla. Satsaa siis pääsylippuihin ja hyviin istumapaikkoihin, ja tingi vaihtoehtoisesti jostain muusta, mikäli olet liikkeellä tiukalla budjetilla. Yksi vaihtoehto rahoittaa ”kerran elämässä” tyyppinen kisamatka, on ottaa reissua varten lainaa. Esimerkiksi https://www.lainat.fi on sivusto, jossa voi vertailla erityyppisiä lainoja, ja löytää itselleen sopivimman vaihtoehdon kisamatkan rahoittamiseen.

Sijainti

Matkakohteeseen ja kisapaikan sijaintiin kannattaa kiinnittää runsaasti huomiota ennakkoon. Etenkin mikäli kyseessä on omatoimimatka, on sijainnilla ratkaiseva merkitys reissun onnistumisessa. Ensimmäinen vaihtoehto majoitusta etsiessä on luonnollisesti tarkistaa tapahtumapaikkaa lähimpänä olevat hotellit ja muut majapaikat. Monesti kuitenkin näiden hinnat nousevat, kun monet haluavat majoittua niin lähellä tapahtumaa kuin mahdollista. Toinen vaihtoehto, joka on usein edullisempi, on tarkistaa julkisen liikenteen reitit ja varata majoitus niin, että lähellä on joko bussi- tai metropysäkki. Mitä isompi tapahtuma on kyseessä, sitä enemmän kannattaa varata aikaa myös siirtymiin. Isoissa massatapahtumissa paikalla on hyvä olla vähintään tunti ennen virallista alkamisaikaa.

Kisamatka vai kisat matkalla?

Penkkiurheilumatkoja voi toteuttaa useammalla eri tavalla. Yksi vaihtoehto on ostaa valmis matkapaketti, johon kuuluu majoitus ja pääsyliput. Tämä on usein se hintavin vaihtoehto, mutta mahdollisesti myös helpoin, sillä silloin itselle ei jää niin paljon järjestettävää. Toinen vaihtoehto on ostaa matkat, majoitus ja pääsyliput itse erikseen, jolloin matkasuunnitelmia voi räätälöidä enemmän. Kolmas vaihtoehto, joka voi toimia etenkin, jos haluaa esimerkiksi yhdistää perheloman ja penkkiurheilun, on varata lomamatka, ja loman aikana käydä esimerkiksi yhdessä tai kahdessa ottelussa. Käytännön esimerkkinä tästä on esimerkiksi suomalaisten suosima matkakohde Malaga, jossa suomalaisilla on oma Malaga C.F fan club Finland, joka järjestää jalkapalloreissuja bussikuljetuksilla Malaga C.F:n peleihin.