Kimi Räikkönen tulistui tiimiradiossa – ”Enkö saa ajatella enää?”

Kimi Räikkönen Ferrari F1 / Pallomeri.net

Ferrarin Kimi Räikkönen kolaroi heti ensimmäisellä kierroksella Mercedeksen Lewis Hamiltonin kanssa ja se muutti vahvasti suomalaisen kisataktiikkaa.

Räikkönen ja Hamilton ottivat yhteen heti avauskierroksen kolmosmutkassa, kun jäämies jysäytti suoraan Mercedeksen kylkeen. Hamiltonin auto otti pahasti osumaa ja britti putosi kauaksi letkan hännille. Sen sijaan Kimin auto pysyi tilanteessa ehjänä ja suomalainen pääsi jatkamaan kisaa hyvistä asetelmista.

Tuomaristo kuitenkin totesi Räikkösen syylliseksi kolariin ja Ferrari-kuskille määrättiin kymmenen sekunnin aikarangaistus.

Mainos alkaa

Kimi Räikkönen hermostui tiimiradiosssa

Kolarin jälkeen suomalainen otti yhteyttä talliinsa tiimiradion kautta ja pyysi apua Ferrarilta taktisilla päätöksillä, että hän pääsisi Red Bullin Max Verstappenin ohi.

– Ymmärretty Kimi, yritetään, mutta 10 sekunnin rangaistus on ongelma, Räikköselle vastattiin tiimiradiosta.

Tallin vastaus ei tyydyttänyt laisinkaan jäämiestä, joka antoi palaa takaisin.

– Eli minäkö en saa enää ajatella. Okei, Räikkönen latasi takaisin.

Räikkönen käytti lopulta aikarangaistuksen varikkopysähdyksensä yhteydessä. Suomalaiskuski sijoittui lopulta rangaistuksesta huolimatta kisassa kolmanneksi. Myös Hamilton nousi kolarista huolimatta palkintopallille, sillä britti sijoittui toiseksi. Voittoa juhli MM-sarjaa johtava Sebastian Vettel.